Gebruik ijzerdraad en nagellak om prachtige, decoratieve haarspeldjes te maken

Als je je eigen sieraden wilt maken, hoef je echt geen goudsmid te zijn. Vandaag heb je alleen een pen, wat ijzerdraad en een beetje nagellak nodig om de meest verfijnde ornamenten tevoorschijn te toveren.

Je hebt nodig:

  • ijzerdraad
  • nagellak
  • een pen
  • een haarband, spelden of een sieraad van jouw keuze
  • tang
  • keukenspons
  • smeltlijm

Eerst wikkel je de draad vijf keer om de pen heen, waarbij je een paar centimeter draad overlaat. (Als je klavertjes vier wilt maken, dan hoef je dit natuurlijk maar vier keer te doen!)

Schuif de lusjes dan van de pen af, draai de eindjes in elkaar en waaier de lussen uit, en je hebt... bloemblaadjes!

Doop ze nu voorzichtig in de nagellak (die je in een klein bakje giet om er gemakkelijk bij te kunnen). 

Gebruik alle kleuren die je voor je "bloemstuk" wilt hebben en steek ze elk zodra je er klaar mee bent in een spons om ze te laten drogen. Laat ze ruim een uur staan om ze volledig de kans te geven om te verharden.

Als je merkt dan één laag nagellak te dun is, doop ze dan nogmaals in de lak en wacht nog een tweede droogronde af. Zodra je tevreden bent, knip je de steeltjes af.

Nu kun je de bloemetjes aan de haarspeld of het sieraad vastlijmen. Het enige wat je nodig hebt, is een druppel smeltlijm in het midden.

Of het nu voor een speld of een haarband is, het resultaat spreekt voor zich!

En je maakt het met een kleurencombinatie van jouw keuze.

Als je een jonge dochter hebt, kan een middagje sieraden maken een perfecte activiteit zijn voor een verjaardagsfeestje... 

Ze zijn ook heel schattig als oorbellen of op een eigengemaakte broche. Perfect voor het voorjaar en zo gemakkelijk te maken!

 

Reacties

Ook interessant