Verras dit jaar de kids bij de eierenjacht met wollige, gevulde Paaseieren

Er zijn veel gelegenheden die met geschenken en attenties gepaard gaan, maar er is maar één feest waarbij je eerst goed moet zoeken naar je cadeaus. Dat is nu juist wat Pasen zo leuk en uniek maakt. Niets is mooier dan die stralende, opengesperde kinderogen als ze in de struiken een lekkernij hebben ontdekt. En met dit bijzondere geschenk worden hun ogen zelfs nóg groter.

Je hebt nodig:

Zo maak je ze:

Trek de opening van de ballon met je vingers open en doe er een paar zoetigheden in, zoals chocolade-eieren.

Blaas hem dan op. Vergeet niet er een knoop in te leggen!

Meng gelijke delen knutsellijm en water en dompel dan twee meter aan wol onder in dit lijmmengsel. Een verfkwastje kan hierbij goed helpen om de wol volledig door het mengsel te laten doordrenken.

Dan wikkel je de ballon kriskras in de doordrenkte wol. Laat de ingewikkelde ballonnen een nachtje drogen in een kom of een kopje.

Zodra de wol gedroogd is, volgt een bijzonder bevredigende stap: Nu kun je de zoetigheidsbom laten knallen. Met en pincet verwijder je de ballonresten.

Wat overblijft is een kleurrijk, hard skelet met een aanlokkelijke, zoete vulling. Dit doet het ook goed als decoratie.

Het is zeker een beetje jammer dat je het ei kapot moet maken om bij de zoete inhoud te komen. Maar ja, je moet wat over hebben voor de kleintjes, hè? En zolang ze zoveel plezier hebben in het zoeken, vinden en opeten, is dat het dubbel en dwars waard.

Reacties

Ook interessant