Voor op reis en in de zomer: 7 trucs tegen wespen

Als je deze winter de zon opzoekt, krijg je daar vaak de wespen bij cadeau! Deze kleine plagen kunnen het mooiste weer echt verpesten. In de oogsttijd zoomen deze beestjes overal rondom je patio of je picknickmandje. Zodra er kinderen en allergieën bij komen, dan kan het nog snel tot een ernstig probleem uitgroeien ook. Maar met deze 100% natuurlijke trucs, houd je deze zwart-met-gele gevaren in toom. En als een wespenplaag nu wel het laatste is waar je je druk om maakt met het ijzige weer: je weet maar nooit wanneer deze tips je goed van pas kunnen komen.

Om van deze vervelende beestjes af te komen (of ze gewoon meteen al op afstand te houden) zijn er een paar gemakkelijke, handige trucs. En het beste is? Er komen geen enkele chemische stoffen aan te pas!

flickr

1. Koffiedik

flickr 

Doe wat koffiedik in een kom en gebruik een aansteker om het een beetje te doen smeulen. De rook houdt de wespen op afstand.

2. Centjes

Wespen haten de geur van koper en messing. Wrijf wat centjes in je hand en leg er een paar in een kom op de tafel.

3. Vermijd kleurrijke kleding

flickr

Net als alle insecten, voelen wespen zich tot felle kleuren aangetrokken. Als je jezelf en je kinderen in wat somberdere en meer ingetogen tonen kleedt, verlaag je de drift van de wespen aanzienlijk. 

4. Basilicum

flickr

De geur van sommige planten zijn pure kryptoniet voor wespen. Basilicum is er hier één van. Als je er een pot van op je tuintafel neerzet, vliegen de wespen er met een grote boog omheen. Tomatenplantjes hebben hetzelfde effect (maar zijn wellicht minder decoratief).

5. Knoflook

flickr

De etherische olie van knoflook houdt wespen ver op afstand. Snijd een paar teentjes doormidden en houd ze in de buurt - je zult verbaasd staan. Hetzelfde effect bereik je met een citroen en een paar kruidnagels.

6. Altijd je eten bedekken

flickr

Deze truc is zowel eenvoudig als effectief: om te voorkomen dat je de wespen een aanlokkelijk doelwit biedt, bedek je je eten altijd goed. Dit geldt voor zowel snoepjes op de tuintafel als voor hartige vleesgerechten of hotdogs van de grill. Zo wek je hun eetlust niet op.

7. De truc met de papieren zak

flickr

Deze truc is werkelijk briljant! Met twee of drie papieren zakken, kun je wespen gemakkelijk te slim af zijn. De zakken werken als een nep wespennest en zullen de plagen van jou afleiden. Wespen houden er niet van om inbreuk te maken op onbekende nesten en zullen daarom vanzelf wegblijven. Bekijk dit filmpje en probeer het zelf eens uit. Hang een paar onechte wespennesten op en je zult versteld staan!

Hier is de video voor de truc met de papieren zak. Gewoon fantastisch!

Perfect! Nu staat er niets in de weg van je volgende barbecue buiten - op vakantie of thuis zodra de zomer is gearriveerd. Laat anderen zien hoe effectief en natuurlijk deze tips zijn door ze te delen!

Reacties

Ook interessant