11 problemen die op te lossen zijn met WD-40

Eigenlijk wilde je alleen een paar nieuwe stekkers kopen, maar bent tijdens je zoektocht tussen honderden 4-meter hoge schappen de weg kwijtgeraakt. Tijdens je epische bezoeken aan de bouwmarkt loop je bij het ronddolen echter ook langs enige wondermiddelen die je waarschijnlijk nooit waren opgevallen als je niet toevallig een verkeerde afslag had genomen. Eén daarvan is WD-40, doorgaans te vinden tussen de mysterieuze vloeistoffen voor auto's en fietsen. Maar achter die blauwe spuitbus met het gele logo verschuilen talloze mogelijkheden.

1. Vlekkenverwijderaar

Denk aan die vervelende plekken op het tapijt in de woonkamer of op de gang. Spuit ze goed in en wrijf er met een schone doek overheen, waarbij je de verkleuring direct van de vezels afveegt. Het zal er niet allemaal tegelijk afkomen, maar je kunt het proces een paar keer herhalen tot de vlek helemaal is verdwenen.

YouTube/WOL - World of Lifehacks

2. Duiven wegjagen

Als je in een stad woont, heb je wellicht een duivenprobleem. Die lossen we snel op: Signaleer de plekken waar je lokale "vliegende ratten" graag zitten en bevochtig ze met de spray. Het ongewenste gevogelte heeft een hekel aan de geur, dus zullen ze wegvliegen en je met rust laten.

pinterest

3. Schoenen waterdicht maken

Spuit je schoenen in met WD-40 en masseer de olie in het materiaal om ze waterdicht te maken. (Natuurlijk werkt deze methode alleen voor schoenen met een glad oppervlak! Verpest niet je suède loafers of beste sneakers in een poging ze waterdicht te maken.)

YouTube/WOL - World of Lifehacks

4. Stickers of plakband verwijderen

We hebben allemaal een keukenoppervlak, boekenplank of doosje in huis waar iemand (die we maar niet zullen noemen) iets aan vast heeft geplakt of waar ze een sticker op hebben bevestigd (toen hij zes jaar oud was). Nu heb je eindelijk een manier om de laatste, irritante, hardnekkige resten te verwijderen.

Spuit WD-40 op de plek en laat het vijf minuten zitten. Keer er dan naar terug en schrob het er met een sponsje vanaf. Klaar.

pinterest

5. Antivries 

Spuit je voorruiten in en verspreid de spray dan gelijkmatig over het glas. Sneeuw en vorst zullen er gewoon van afglijden en op je auto vallen, in plaats van die lastig te verwijderen korst te vormen waar we 's winters in de ochtend mee worstelen.

YouTube/ChrisFix

6. Kalkachtige wateraanslag vermijden

Afhankelijk van hoe het water is waar je woont, kunnen je glazen douchedeuren een deprimerende, grijze laag van kalkaanslag ontwikkelen. Maar als je ze met WD-40 bespuit en de overtollige olie wegveegt, glijdt het water er eenvoudigweg vanaf, zonder druppels of plasjes achter te laten en dus ook zonder kalkachtige, grijze aanslag!

pinterest

7. Schaar

Slijtage kan ervoor zorgen dat je schaar steeds minder scherp knipt en af en toe zelfs helemaal vastloopt. Om het weer goed te laten werken, spuit je wat van de wonderolie op de verbindingsas. Na een paar keer in de handvaten te hebben geknepen, zijn ze weer klaar om als nieuw te dienen.

YouTube/HouseholdHacker

8. Muurkrabbels uitwissen

Je kijkt 30 seconden weg en de kleine rakker heeft haar innerlijke Picasso op de hele muur tot uitdrukking gebracht. Ook hier kan WD-40 je redding zijn: spuit er wat van op een schone doek en schrob de tekeningen van de muur af. Zorg wel dat je de spray alleen op een gelakte of gelamineerde muur gebruikt, niet op een geverfde muur of op behang, waarbij het olievlekken kan achterlaten.

pinterest

9. Een vastzittende ring eraf krijgen

Als een ring om je vinger vast komt te zitten, is het nog niet tijd om de zaag tevoorschijn te halen. Probeer eerst een spray uit de blauwe bus, onder en over de ring heen. Beweeg dan de ring voorzichtig naar boven en onder tot het van je vinger afglijdt.

YouTube/WOL - World of Lifehacks

10. Oude kauwgom verwijderen

Een stukje kauwgom valt op het tapijt en er is iemand in gaan staan. Een doorn in het oog van elke huishoudster. Of het nu op de grond of op de bank is, WD-40 is uitstekend geschikt om de plak uit kauwgom te halen: spuit het stukje goed in en trek er dan met een schone doek af. Herhaal de procedure totdat alle resten weg zijn. Je kunt het zelfs in je haar gebruiken. Het hoofdingrediënt is visolie en dat is helemaal niet schadelijk.

YouTube/WOL - World of Lifehacks

11. Antivries voor autosloten

Spuit WD-40 in je autoslot om te voorkomen dan het 's nachts vastvriest. Het voorkomt dat het water naar binnen sijpelt en het mechanisme blokkeert zodra het tot ijs bevriest.

YouTube/Lauren Fix

En dit zijn slechts enkelen van de eindeloze toepassingen van dit wondermiddel. Het is net een Zwitsers zakmes: je zult altijd blij zijn dat je het hebt aangeschaft!

Reacties

Ook interessant