Plantaire fasciitis: Slimme remedie voor chronische voetpijn

Onze voeten leveren dagelijks flinke arbeid en als we ze in slecht passende schoenen wurmen, maken we hun taak nog lastiger. Dit kan vaak leiden tot een aantal pijnlijke aandoeningen, zoals plantaire fasciitis, een chronische zwelling van de pezen onderaan de voet.

Atleten lijden vaak aan deze aandoening vanwege de extreme belasting die ze hun voeten bezorgen bij het rennen en springen. Basketbal-, voetbal- en tennisspelers (om maar niet te spreken van dansers) zijn allemaal groepen met een hoog risico.

Pixabay

Maar atleten zijn niet de enigen die plantaire fasciitis krijgen — omgekeerd lopen mensen die inactief zijn of overgewicht hebben ook hoog risico. Op hoge hakken lopen kan dit probleem en andere klachten in gang zetten. De aandoening begint langzaam met af en toe een scherpe pijnscheut die alleen voorkomt als de voet belast wordt. Gedurende een periode van weken of maanden wordt de pijn frequenter en begint zelfs voor te komen als de voet zich in een rusthouding bevindt.

Dit kan het leven van degene die eraan lijdt erg oncomfortabel maken. Dus als je een scherpe pijnscheut in je hiel voelt zodra je uit bed stapt, zou dit het eerste teken van plantaire fasciitis kunnen zijn.

Pixabay

Het goede nieuws is dat plantaire fasciitis behandelbaar is en niemand hoeft te leven met de chronische pijn die het kan veroorzaken. Er zijn veel verschillende methodes om met deze aandoening om te gaan, waaronder aanpassingen op een dagelijks trainingsschema, speciale inlegzooltjes, medicaties en rek- en strekoefeningen.

En nu heeft de chiropractor en orthopedist Dr. DeFabio een nieuwe behandeling ontwikkeld waarvan hij beweert dat het plantaire fasciitis snel en gemakkelijk kan genezen. Het doel van de procedure is om de zwelling te verminderen en dan de kuitspieren te vormen en versterken.

Dr. DeFabio beveelt aan om een massageroller voor de behandeling te gebruiken. Deze zijn gemakkelijk te vinden, relatief betaalbaar en stellen de patient in staat om de behandeling thuis uit te voeren.

In zijn praktijk past Dr. DeFabio echter de "Graston Techniek" toe, wat inhoudt dat hij een stalen instrument gebruikt om "littekenweefsel en hechtingen af te breken, om het weefsel te verlengen en, wat plantaire fasciitis betreft, om elasticiteit te creëren en bloedtoevoer naar het lichaamsdeel te stimuleren," legt hij uit. Hij gebruikt een lotion om de huid in te smeren, zodat het metalen instrument gemakkelijk er overheen glijdt.

YouTube/drdefabio

De volgende stap is om de druk op de pezen te verminderen. Dr. DeFabio gebruikt hiervoor een speciale "kinesiotape". De elastische tape wordt om de hiel gewikkeld en reikt tot aan de tenen.

YouTube/drdefabio

Dan wordt er een kleinere tape over de grotere tape geplakt om nog meer druk van de hiel te verlichten.

YouTube/drdefabio

De tape blijft drie tot vijf dagen zitten. Zodra het is verwijderd, is de pijn verdwenen!

Je kunt Dr. DeFabio in actie zien in deze video:

Misschien ben je al wel eens naar een orthopedist of chiropractor geweest die nog niet van deze methode heeft gehoord. Als dat zo is, kun je hem of haar de nieuwe behandeling van Dr. DeFabio voorleggen en erachter komen of het voor jou de juiste keuze is. Het kan het verschil betekenen tussen een snelle en pijnloze genezing of een dure en onnodige operatie.

Reacties

Ook interessant