Vier manieren om citroen in je huis te gebruiken

Als het leven je citroenen geeft... geniet dan van het hoge gehalte aan vitamine C, om maar niet te spreken van de krachtige antioxidanten. Die schijnen verantwoordelijk te zijn voor de uitzonderlijke gezondheidsvoordelen van deze zure vrucht. Daaronder vallen onder meer het bestrijden van verkoudheden en griep, het bevorderen van de vertering en het verminderen van ontstekingen. 

Maar wist je dat citroen ook een effectief schoonmaakmiddel is?

 

Bekijk deze vier plekken in huis waar je citroen kunt toepassen — in plaats van een giftige, dure en in de winkel gekochte reinigingsvloeistof.  

1. Ontkalker voor je waterkoker

Afhankelijk van hoe het met het water in jouw woonplaats is gesteld, ben je misschien wel bekend met het probleem van het laagje kalk dat zich na maanden gebruik in de waterkoker ophoopt. Witte azijn is een gebruikelijke oplossing, maar wat is het toch lastig om van die geur af te komen!

Instagram/5mincrafts

Een beter alternatief? Citroenschijfjes in de waterkoker, twee derden met water vullen en aanzetten. 

Instagram/5mincrafts

Daarna ziet je ketel er weer als nieuw uit.

2. Gootsteenontstopper

Behalve een verstopt toilet, is niets vervelender dan een verstopte gootsteen.

Instagram/5mincrafts

Maar als je een flinke hoeveelheid natriumcarbonaat in het putje giet, direct gevolgd door versgeperst citroensap, en dan een uur afwacht... 

Instagram/5mincrafts

...zal het putje weer vrij zijn en kun je eindelijk weer je gootsteen gebruiken!

3. Ontvetter voor je koekenpan

Wellicht weet je hoe lastig het kan zijn om na het opbakken van bacon of burgers het achtergebleven vet uit de pan schoon te maken. 

Instagram/5mincrafts

Om aan de slag te gaan, neem je gewoon een schijfje verse citroen, doe je een theelepel zout op het fruit en gebruik je dit om de pan mee te schrobben.

Instagram/5mincrafts

Je zult versteld staan van hoe snel je de pan dan schoon krijgt. 

Instagram/5mincrafts

Aan het einde hoef je de pan alleen met een papieren keukendoek af te nemen.

4. Poetsmiddel voor kranen, douchekoppen en oppervlakken in de badkamer

Er is geen makkelijkere manier om oppervlakken in de badkamer schoon te krijgen dan ze met een halve citroen te boenen. Dat bespaart ontzettend veel moeite, om maar niet te spreken van chemische reinigingsmiddelen uit de winkel die een aanslag voor je huid zijn en schadelijk voor het milieu. 

 

Bekijk deze vier tips nog eens in actie in deze video en zie zelf hoe goed ze werken:

Citroen is betaalbaar, praktisch en goed voor je — en ruikt bovendien heerlijk. Wacht niet langer: probeer het uit en wellicht ga je zelfs wel genieten van het huis schoonmaken… (Wat een idee!)

Reacties

Ook interessant