Ongebruikelijk: Een hostel in een omgebouwde schoolbus

Het Belgische stel Val en Tim hadden een idee. Ze hielden van elkaar, ze hielden van natuur en ze hielden van de open weg. Ze voelen zich allebei meer thuis bij het reizen met rugzakken om dan gesetteld op één plek.

Youtube/GoDownsize

Ze overwogen een hostel te openen. Vanwege hun liefde voor reizen wilden ze graag door andere reizigers worden omringd. Maar de waarheid was dat ze liever reizigers waren dan alleen gastheer en gastvrouw. En toen kwamen ze op het idee: een mobiel hostel. In een schoolbus! In dit geval is de bus echter het thuisfront en de rest van de wereld de school. 

Vimeo/ Let's be Nomads

Ze startten een inzamelingsactie en haalden daarmee genoeg geld op om de klassieke, gele bus van de Verenigde Staten naar België te laten verzenden. Toen trommelden ze tientallen vrijwilligers op om het interieur van de bus om te bouwen en installeerden stapelbedden, die te reserveren zijn op hun website. Voor iets meer dan €500 kun je een week lang een bed reserveren en met Val en Tim meereizen — op met moment in Oostenrijk en aankomende zomer in Noorwegen!

Youtube/GoDownsize

Het lastigste deel van het proces was het registreren van de bus en de papieren in orde te krijgen zodat ze er ook wettelijk in mochten rijden. Maar met veel geduld en doorzettingsvermogen kregen ze eindelijk alles voor elkaar. Ondertussen waren ze zelfs ouders geworden van een baby, Fenna, die samen met hen en de hond meekomt op hun reizen.

Youtube/GoDownsize

Ze doen dit nu al drie jaar: voortdurend de open weg delen met nieuwe mensen en hun droom achterna jagen.

Vimeo/ Let's be Nomads

Het interieur is een echte haven van rust en comfort.

Youtube/GoDownsize

De bedden zien er zo gezellig uit!

Youtube/GoDownsize

En de kleine keuken is erg functioneel.

Youtube/GoDownsize

Er is ruimte voor een badkamer en een wasmachine…

Youtube/GoDownsize

Er zijn zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, waarmee alle elektriciteit voor de bus wordt gegenereerd. Ondanks hoe het er van buiten uitziet, is dit een ultramoderne bus! 

Vimeo/ Let's be Nomads

Een nomadenleven leiden gaat gepaard met hard werken en enige opoffering, maar een houding als die van Val and Tim maakt alle verschil.

Vimeo/ Let's be Nomads

Voor dit globetrotter paar is het de mooiste ervaring van hun leven.

Vimeo/ Let's be Nomads

Van land naar land, van ontmoeting naar ontmoeting - de bus is hun kaartje.

Vimeo/ Let's be Nomads

Vimeo/ Let's be Nomads

Hier is een video van het interieur van de bus:

En een kort filmpje over hun leven:

Met alle mensen en landschappen die ze zullen zien en tegenkomen, zal Fenna wel een prachtige en ongebruikelijke kindertijd hebben. Hoe inspirerend... Wat houdt jou tegen om je droom te leven?!

Reacties

Ook interessant