Extravagant: Blokhut transformeert bijna zo makkelijk als met een druk op de knop

Toen zijn moeder hem om de oh zo kleine gunst vroeg om voor haar een huis te bouwen, ging Caspar Schols uit Eindhoven meteen aan de slag.

Heel hard aan de slag...

En het eindresultaat is indrukwekkend te noemen.

Caspars moeder had er lang van gedroomd om een blokhut te hebben — een toevluchtsoord om tijd in door te brengen in haar tuin. Deze plek aan de oever van een vijver leek haar de perfect locatie daarvoor.

YouTube/Dezeen

Caspar heeft nooit ook maar de binnenkant van een schoolgebouw voor architectuur gezien, maar toch had hij wel een aantal ideeën. Het moest een klein tuinhuis worden. Hij zou hout van de douglasspar gebruiken om het te bouwen.

YouTube/Dezeen

Zo gezegd, zo gedaan. Het kostte hem zes maanden voordat het werk af was. Precies op tijd, op haar verjaardag, kon moeders het feestelijke lint doorknippen en toen was het huisje van haar. 

Van een afstand gezien kun je helemaal niet raden hoe bijzonder dit huisje is. Maar in een handomdraai...

YouTube/Dezeen

...schuift het huis in het midden uit elkaar en komen er twee gevels aan de zijkanten uit. Je zou zo denken dat er twee huizen bij elkaar gedrukt staan.

YouTube/Dezeen

Terwijl de gevels naar de zijkanten schuiven, wordt het interieur steeds ruimer. Maar de transformatie is nog niet voltooid. Kijk hier maar eens:

YouTube/Dezeen

Pas als je de twee buitenframes maximaal uit elkaar geschoven ziet, begrijp je hoe het midden van het huis tot een serre of wintertuin kan worden omgebouwd. Het heeft zelfs een kleine houtkachel! Je duwt de glazen wanden weer bij elkaar en je bent beschermd tegen wind en weer. 

YouTube/Dezeen

Een kijkje in het interieur doet je versteld staan. De natuurlijke speling van het licht is echt indrukwekkend.

"Ik was op zoek naar een ontwerp met veel flexibiliteit," legt Caspar uit. "Als het kon, wilde ik een ontwerp dat de flexibiliteit van kleding heeft. Je zou de lagen van het huis bijna net zo makkelijk moeten kunnen aanpassen als dat je je omkleedt als je dat wilt."

YouTube/Dezeen

Zijn moeder kon haar ogen nauwelijks geloven toen Caspar haar voor het eerst alle mogelijke transformaties liet zien die het huis biedt. Ze was ontzettend enthousiast — en barstte van trots op haar zoons werk.

YouTube/Dezeen

Ze hield ervan dat ze 's avonds gezellig bij het vuur kon zitten, maar vond het net zo geweldig dat ze de optie heeft om eetfeestjes te houden met vrienden onder de sterrenhemel. Bovendien kunnen haar kleinkinderen het huis gebruiken als een toneel voor hun theater- en dansvoorstellingen.

YouTube/Dezeen

Iedereen in het gezin is er klaar voor om een avondje onder de fonkelende sterren door te brengen en de volgende morgen buiten op het terras te ontbijten.

Het is zeker een tweede blik waard om dit kleine tuinhuis volledig te kunnen waarderen.

YouTube/Dezeen

Hier zie je meer kiekjes van het huis en je kunt ook nog de video hieronder bekijken:

Zoals het oude gezegde al verraad: je kunt een boek niet aan de kaft beoordelen. Een doorsnee uitziende blokhut blijkt een magisch, omgetoverd paviljoen te zijn waar dit gezin zeker nog generaties lang van zal genieten!

Bron:

YouTube via dezeen

Reacties

Ook interessant