Bizar: Hoe je met een ui in je sok je gezondheid kunt verbeteren.

Deze truc klinkt te mooi om waar te zijn. Zo reinig je je lichaam op natuurlijke wijze, zonder ook maar iets te hoeven doen. Het gebeurt allemaal, letterlijk, terwijl je slaapt. Het geheim is je voeten. En natuurlijk een groente met legendarische eigenschappen.

Aziatische alternatieve geneeskunde beschikt al eeuwen over de kennis dat de voeten een speciale rol spelen in het lichaam. Dit omdat ze in zones zijn opgedeeld die verbonden zijn met andere delen van je lichaam. Deze wetenschap is ook terug te vinden in Chinese acupunctuur, waarbij specifieke punten op de voet worden gestimuleerd om op bijna magische wijze pijntjes in andere delen van het lichaam te verlichten.

Zo profiteer je van deze truc:

Eerst snijd je met een mes een schijfje van een ui af.

flickr/(matt)

Je kunt het beste biologische uien gebruiken. Je wilt immers geen pesticiden op je blote huid. Het schijfje behoort plat en niet te dik te zijn, om te zorgen dat het niet oncomfortabel wordt.

Plaats het schijfje ui op de zool van je voet en trek er een sok overheen, zodat het niet wegglijdt.

De voordelen…

twitter/ Sabías que

  1. Je bloed wordt gereinigd. Uien bevatten fosfaten die door je voeten worden geabsorbeerd en een zuiverende werking hebben.
  2. Bacteriën en ziektekiemen worden uit het bloed gefilterd en gedood.
  3. Je voeten zullen frisser ruiken (ook al klinkt dat misschien een beetje raar nadat je een ui hebt gebruikt). Alle gifstoffen en chemicaliën worden door de ui onttrokken. Zo wordt ook de lucht in zijn omgeving gereinigd.

Deze handige truc is niet alleen voor de gezondheidsbewusten onder ons, maar voor iedereen die af en toe iets goeds voor zijn of haar lichaam wilt doen zonder al teveel inspanning. Ook als je ziek bent, is dit een briljante en gemakkelijke manier om iets voor je immuunsysteem te doen.

Deel deze easy-peasy methode, waarmee je je lichaam verwent terwijl je ook nog eens ziektekiemen laat zien wie er de baas is. 

Reacties

Ook interessant