Acht geniale toepassingen voor ui

Misschien wist je het al, maar uien zijn handig voor veel meer dan alleen koken. Sterker nog: het zijn echte manusjes-van-alles en hebben fantastische gezondheidsbevorderende en antibiotische eigenschappen.

Hier zijn acht voorbeelden van wat uien kunnen bewerkstelligen als het op je gezondheid en welzijn aankomt. Deze zijn goud waard.

1. Tegen verkoudheid

Eerst een klassieker: vanwege de effectiviteit, is dit er eentje die je gewoon moet proberen. De volgende keer dat je verkouden bent of de griep hebt: je kookt wat water, gooit er wat uien in en laat het even pruttelen. Deze uienthee smaakt dan wel niet zo geweldig, maar hij werkt binnen twee uur. De thee verlicht pijn en werkt slijmoplossend. Als je een hogere dosis nodig hebt, kun je ook gewoon rauwe ui eten. Maar probeer ook de uienthee, want deze helpt tevens om je luchtwegen vrij te maken.

imgur

2. Tegen oorpijn

Als je ooit oorpijn hebt gehad, weet je hoe ondraaglijk het kan zijn. De pijn dringt diep je hoofd in en niets lijkt te helpen. Maar een stukje ui in je oor stoppen, helpt snel de pijn te verminderen. Uien hebben een ontstekingsremmende werking.

twitter/Daring Girl Fashion

3. Oogproblemen

Als je iets in je oog hebt, wil je het er zo snel mogelijk uit krijgen. Dus begin je erin te wrijven. Dat is VERKEERD. Want zo betrek je je netvlies in een gevecht, waar het niets mee te maken had. Veel beter: snijd een uitje. Door de tranen die ontstaan, spoelt alles wat er niet in je oog hoort meteen weg.

imgur

4. Voor snij- en rijtwonden

Als je in de keuken in je vingers snijdt, kan een ui je beste vriend zijn. Als je er één tegen de wond houdt, stelpt het niet alleen de bloeding, maar desinfecteert het tevens de wond en voorkomt ontsteking. Nog een fijne bijwerking: de genezing zal veel sneller gaan.

twitter/Prepd

5. Tegen littekens

Veel mensen hebben littekens. Of dit nu van een ongeluk komt of een keizersnede, een litteken blijft de rest van je leven bij je. Maar als je een ui fijnprakt en door een zeef duwt, kun je het sap gebruiken om de verkleuringen te laten verdwijnen. Giet een beetje sap op een doek en breng aan op de wond. Herhaal een paar maal per dag en na drie dagen zijn ze allemaal weg!

twitter/ jay ft khi

6. Tegen infecties

Als je een huidinfectie hebt, kook je wat melk en mix je een snee brood en een verse ui samen tot een pasta. Maak de geïnfecteerde plek schoon en wrijf er wat van de pasta in. Wacht nu twee uur tot het gedroogd is. Verwijder dan weer en maak grondig schoon. De infectie is dan snel verholpen.

YouTube/ombhagya

7. Tegen zonnebrand

Als je in de zon verbrandt, zijn de meeste van je bovenste huidlagen vernietigd, waardoor je opperhuid reageert met een rode gloed. Leg een plakje ui op de getroffen plek. Wrijf dan wat eiwit op de plek, waardoor hij beschermd is en er voedingsstoffen in zullen trekken. Het genezingsproces begint dan direct en dat merk je al binnen drie uur.

twitter/ WorldLifestyle

8. Bij insectenbeten

Wespen- en bijensteken kunnen bijzonder onplezierig zijn en kunnen je een pijnlijke uitslag bezorgen. Na een steek, was je de plek direct met koud water en leg je er een ui op. De damp van de ui trekt het gif uit je huid en de zwelling zal wat verminderen. Dit helpt binnen enkele minuten. Tegenwoordig kan ik me geen bijensteken zonder dit middel voorstellen.

twitter/Forman

Fantastisch. Uien zijn zo goedkoop en handig op zoveel verschillende manieren. En het beste is nog dat al deze behandelingen 100% natuurlijk zijn, wat betekent dat je geen chemische stoffen nodig hebt die je huid kunnen beschadigen.

Deel deze trucs om mensen sneller te helpen genezen! En dat alles puur door de kracht van de natuur!

Reacties

Ook interessant