Blikvanger: Tover een gieter om tot een illusie voor je tuin

Elk jaar, zodra de winter eindelijk ten einde komt en alles weer tot leven bloeit, is het weer tijd om te gaan bedenken wat je dit seizoen eens met je tuin zal doen. Ga je voor hetzelfde als altijd of is het tijd om iets anders te proberen?

Naast het kiezen van wat plantjes om je privégroen op te fleuren, kun je ook een aantal decoraties overwegen. Een paar aandachtig geplaatste stukken kunnen je tuin een echt landelijke look geven en een aangename sfeer creëren. Hier is een idee voor een decoratief object, waarmee je ook nog eens een leuke optische illusie creëert - gewoon, omdat het kan...

Je hebt nodig:

  • een gieter
  • een lange, dunne staaf met een haak aan het uiteinde
  • een glaskrans zoals deze

pint1

Zo ga je aan de slag:

Eigenlijk hoef je alleen de krans vast te maken aan de tuit van de gieter. Om dit te doen, open je één van de ringen van de krans en haak je deze door twee van de gaatjes in de tuit.

pint1

Nu steek je de staaf in de grond en hang je er de gieter aan. Een ouderwetse, metalen gieter ziet er natuurlijk beter uit dan een goedkope, plastic gieter. En dat was het dan!

pint1

Van een afstand zie je de staaf nauwelijks tegen de groene achtergrond. De gieter ziet eruit alsof het midden in de lucht zweeft!

pint1

De hangende glaskrans creëert het effect alsof er water uit de gieter loopt!

pint1

Als je buren een glimp opvangen van deze vernuftige decoratie, zullen ze van ongeloof in hun ogen wrijven bij het zien van een gieter waarvoor ogenschijnlijk de tijd bevroren is. Dit is een super gemakkelijke manier om je tuin dit jaar iets unieks te geven. Probeer het eens uit!

Bron:

hometalk

Reacties

Ook interessant