Zo maak je thuis je eigen wc-tabletten voor een fris toilet

Niemand maakt graag de wc schoon. Soms duiken er smerige dingen op van onder de rand die je niet verwacht. Maar helaas kan je er niet omheen, want als er iets vervelender is dan het toilet schoonmaken, dan is het wel zitten op een pot vol ziektekiemen.  Deze huisgemaakte toiletreiniger zorgt dat geurtjes en vuil verleden tijd zijn. 

Dit heb je nodig:

  • 160 gr. natriumbicarbonaat (ook wel bekend als zuiveringszout)
  • 60 ml citroensap
  • 1/2 el azijn
  • 1 el waterstofperoxide (3 %, van de apotheek)
  • 15-20 druppels geurolie

Zo doe je dat:

Doe het natriumbicarbonaat in een kom en giet er het citroensap overheen.

Twitter/myfitnessdiary2

Mix dan het waterstofperoxide en de azijn in een klein, apart glas. Voeg deze vloeistof dan druppel voor druppel toe aan de poedermix. Tot slot doe je de geurolie erbij die jouw voorkeur heeft.

Twitter/myfitnessdiary2

Met een lepel vorm je halve balletjes, welke je op bakpapier neerlegt om te drogen. Als je dat wilt, kun je ook een mengeling van gelijke delen water en azijn in de toiletpot gieten. Zo blijven de tabletten heel, omdat er een harde korst omheen wordt gevormd.

Twitter/myfitnessdiary2

De wc-tabletten moeten minstens 4 uur drogen, het liefst een nachtje laten liggen. Bewaar ze dan in een luchtdichte, glazen pot en zet in de buurt van je wc-pot neer zodra ze helemaal gedroogd zijn.

Twitter/CraftingByHolid

Als je wc een beetje minder fris ruikt, gooi je er gewoon nog een tablet in.

Twitter/CouponSherpa

Het kost wel een beetje tijd om deze tabletten te maken, maar alle ingrediënten zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Bovendien zijn ze beter voor het water en het milieu dan reguliere toiletreinigers, die vol met chemische stoffen zitten.

Kleine tip: je kunt ook leuke vormen maken door de mix in mallen voor pralines of zeep te drukken. Maar als je besluit om dat te doen, vergeet dan niet dat deze mallen van dan af aan alleen voor deze toiletmix mogen worden gebruikt!

Reacties

Ook interessant