Redenen om die zakjes silicagel te bewaren

Als je iets koopt - schoenen, elektronica, handtassen, etc. - zit er vaak een klein zakje in waar “silicagel” op staat geschreven. Hier zit uiteraard silicagel in, wat siliciumdioxide in kristalvorm is, om vocht te absorberen zodat de producten tegen beschadiging zijn beschermd. Normaal gesproken gooi je deze zakjes gewoon weg, omdat je niet weet wat je ermee zou moeten. Maar met deze 10 tips wordt het duidelijk dat ze eigenlijk best heel handig zijn.

1. Nat mobieltje: Als je mobieltje nat wordt of zelfs in het water valt, haal je gewoon de batterij en de simkaart eruit en legt ze in een bak met zakjes silicagel. Zo wordt al het vocht geabsorbeerd.

Russel Harrison Photography

2. Muffe kleding: Als je kleding een beetje klam is bij terugkomst van je vakantie stop je gewoon een paar zakjes silicagel in je koffer. En voilà, de muffe geuren blijven weg!

CoolTrendss

3. Stinkende sporttas: De geur die in sporttassen en kleedkamers blijft hangen kan in het beste geval onaangenaam zijn. Gooi gewoon een paar zakjes van dit gel in je tas of je kluisje; dan zal het zeker een stuk beter ruiken.

Imgur

4. Beslagen lenzen: Een cameralens kan soms beslagen raken als je van de ene extreme temperatuur naar de andere verkast. De gelzakjes kunnen je van dienst zijn: bewaar er één in de cameratas. In geval van waterschade kan de procedure van tip 1 ook in dit geval helpen!

Imgur

5. Zaden bewaren: Als je zakjes plantenzaad open laat, moet je ervoor zorgen dat ze de hele winter droog blijven. Als je ze in een luchtdichte container bewaart met een paar zakjes silicagel, dan is dat geen probleem!

Dean Jarvey

6. Gedroogde bloemen: Je kunt bloemen sneller drogen als je ze in papier wikkelt met een paar zakjes silicagel.

Jin Choi

7. Foto's bewaren: Doe een zakje silicagel in je dozen met foto's om ze tegen vocht te beschermen. Daar zullen de foto's ook minder van aan elkaar plakken.

Ben Seidelman

8. Zilver beschermen: Silicagel in je besteklade of je sierradendoos bewaren helpt het zilver tegen aantasting beschermen. Met andere metalen wordt ook roest tegengegaan met deze methode.

Mauro Cateb

9. Geld besparen op scheermesjes: Scheermesjes staan voortdurend in contact met water, waardoor ze bot en roestig worden. Als je je scheermesjes bewaart in een plastic doos met een paar zakjes silicagel, verleng je hun levensduur aanzienlijk.

Imgur

10. Voorruiten: Meerdere zakjes silicagel op je dashboard helpen tegen te gaan dat je voorruiten beslagen.

Jordan Cameron

Het is goed om te weten dat silicagel zo veelzijdig is. En weet je wat? Je krijgt ze vaak nog gratis ook! Als de zakjes nat worden, gooi ze dan gewoon in de oven (120-150 °C) en je kunt ze weer gebruiken. Deel deze super praktische tips met vrienden!

Reacties

Ook interessant