Digitaliseer je oude VHS-videobanden

Weet je VHS nog? Toen we die logge videobanden in de machine duwden en ze telkens aan het eind weer moest terugspoelen!? Er is tegenwoordig nauwelijks meer iemand die nog een videorecorder gebruikt.

Misschien heb jij allang je oude videobanden weggegooid. Maar als je dat nog niet hebt gedaan en je vraagt je al jaren af hoe je weer toegang zou kunnen krijgen tot die oude films, dan hebben we hier het antwoord voor je. 

VHS collection

Met deze truc leer je hoe je videobanden kunt digitaliseren en ze op je computer kunt overzetten.  

Irish Family VHS Collection

Als je deze tip nodig hebt, is het wel duidelijk dat je van een bepaalde generatie (en dus leeftijd) bent. Maar zodra je eenmaal weer toegang hebt tot al je oude films, zul je zien dat het de moeite meer dan waard is! 

Je hebt nodig: 

  • laptop
  • video-opnameapparaat (zorg dat je naar behoefte voor PC of Mac kiest)
  • videoband
  • tv en videorecorder (gebruik die van oma) 

Zo ga je te werk: 

Eerst moet je het video-opnameapparaat op je laptop installeren (er zit een snelle en gemakkelijke installatieschijf bij). Schuif nu de eerste band in de videorecorder en verbind de drie gekleurde kabels van het koord (rood met rood, etc) aan de achterzijde van de tv en videorecorder. 

Youtube /Becky Marie Laurel Ali

Er verschijnt een blauw scherm. Ga naar Menu, klik op Record en kies een bestemmingsmap. Jouw videoband zal nu worden gedigitaliseerd.  

Youtube /Becky Marie Laurel Ali

Zodra de opname voltooid is, komt er een klein venster tevoorschijn om je hiervan op de hoogte te stellen. 

Youtube /Becky Marie Laurel Ali

Bekijk dan de map die je uitgekozen hebt en daar vind je de video! 

Youtube /Becky Marie Laurel Ali

Eerste film: check! Zo zet je alle videobanden in een mum van tijd in digitale bestanden om. Deze video toont het proces in detail:

Nu kun je eindelijk je kinderen al die thuisvideo's laten zien van toen je nog jong en bloedmooi was (of toen je ouders nog jong en bloedmooi waren, afhankelijk van je leeftijd!). Wacht niet tot de videorecorder een comeback maakt - zorg dat je die banden omzet, zodat je er in de toekomst nog van kunt genieten!  

Reacties

Ook interessant