Kijk uit: Deze zeven fouten zijn funest voor je iPhone bij het opladen

Het is onbetwistbaar: iPhones zijn een technologisch en ontwerptechnisch wonder. De eindeloze mogelijkheden die zich in zo'n klein toestel verbergen zijn verbluffend als je er goed bij stilstaat.

Maar velen van ons weten dat de telefoons ook een zwakte hebben: de batterij. Zodra je oplaadcapaciteit begint af te nemen, wordt het lastig. En omdat de accu is ingebouwd in je toestel, kan je hem niet zomaar vervangen. Om het maximale uit je iPhone te halen, pas je deze zeven trucs toe: 

1. Laad je telefoon nooit op tot 100%

De meeste mensen maken deze fout: je laat je iPhone een nachtje aan de oplader en voelt je geweldig als je de volgende dag met 100% kan starten. Grote misser. Teveel opladen betekent dat je in feite de lange-termijnpotentie van de batterij beschadigt (sleutelwoord: het geheugeneffect). Het is beter om in korte etappes op te laden gedurende de dag.

2. Laat de batterij niet volledig leeglopen

Onze lithium-ion-accu's (li-ion) worden geacht het beste te presteren tussen de 30 en 80%. Dat betekent dat teveel opladen en volledig leeg laten lopen allebei schadelijk zijn voor de batterij. Zorg dat het niet meer dat maximaal eens per maand voorkomt. 

Pexels

3. Haal de hoes eraf bij het opladen

Pak de telefoon eens vast en dan voel je het: je telefoon opladen zorgt ervoor dat hij verhit raakt. Dat is normaal en verder geen probleem. Wat wel schadelijk is, is als de warmte zich niet kan verspreiden, omdat de telefoon in een hoes vastzit. Haal hem er daarom ook uit als hij ingeplugd is.

4. Laad je iPhone ook op als je hem niet gebruikt

Als je besluit om een telefoonloos weekendje weg te gaan, beveelt de fabrikant aan dat je het toestel opgeladen houdt rond de 50% — NIET vol of leeg — en op een koele, donkere plek. 

Pixabay

5. Gebruik alleen de originele oplaadkabel of een vervanging van de Apple Store

Het spijt me om dit te moeten melden, maar merkloze kabels zijn niet zo goedkoop als je misschien denkt. Vermijd het opladen met merkloze kabels die je goedkoop hebt aangeschaft. De originele kabel heeft een geïntegreerde overlaadbeveiliging, wat de meeste goedkopere versie niet hebben. Er zijn zelfs dodelijke ongevallen geweest in verband met deze merkloze kabels. Bovendien raak je de garantie van de fabrikant kwijt als je er een gebruikt.

6. Laad je telefoon niet op naast de verwarming

Hitte is eenvoudigweg doodsoorzaak nummer één voor batterijen. De voorkeurstemperatuur voor een iPhone (volgens Apple) is tussen de 15,5 and 22 graden Celcius. Laat dus nooit je telefoon in de buurt van de verwarming of in het volle zonlicht liggen. Een koele, schaduwrijke plek is het best.

Pexels

7. Vergeet draadloos opladen

De recentste iPhone-modellen bieden draadloos opladen met een speciaal oplaadapparaat. Maar dit komt de levensverwachting van je batterij niet ten goede. Daarom kun je deze optie beter als uitzondering achter de hand houden. Als je even hoog zit en geen andere optie hebt, prima, maar je telefoon raakt oververhit en het effect is op de lange duur schadelijk. Voorlopig is het beter om het bij de oude en vertrouwde kabel te houden!

Als je het zekere voor het onzekere neemt, doe je veel langer met je iPhone. Deel deze tips met je vrienden als ze nog niet op de hoogte zijn! Het kan hen de kosten van een nieuwe telefoon besparen (en wellicht zelfs hun leven redden).

Bron:

thrillist

Reacties

Ook interessant