4 gemakkelijke trucs om beter gebruik te maken van je tas

Velen van ons dragen overal een tas mee naartoe, of het nu een handtas, rugzak, aktetas of schoudertas is. Het is een must voor iedereen die de hele dag op stap is en de basisbenodigdheden bij zich moet hebben, niet te vergeten alles wat je voor werk of school nodig hebt. Hier is een verzameling van geweldige tips om het leven gemakkelijker te maken door middel van je tas: 

 

1. Een tas in de auto

Een banaal, praktisch probleem: in de auto is het altijd weer een uitdaging om een plekje voor je tas te vinden waar je wel bij kunt als dat nodig is, maar waar de tas niet bij het minste of geringste omvalt en ervoor zorgt dat de volle inhoud over je autovloer rolt.

Youtube/VasseurBeauty

Hier dan de ultieme, doch eenvoudige oplossing: wikkel een sjaaltje om de hoofdsteun van de passagiersstoel, rijg de uiteinden door de hengsels van je tas en leg er een knoop in. Die tas blijft nu gegarandeerd op zijn plek. Toch is het ook weer super makkelijk om los te krijgen zodra je jouw bestemming bereikt hebt.

Youtube/VasseurBeauty

Deze video biedt een demonstratie: 

2. Verlichting voor in je tas

Hoe vaak komt het voor dat je naar iets in je tas zoekt, maar niet genoeg licht hebt om te vinden wat je nodig hebt? Tenzij je tas supper effectief is ingedeeld - als een Zwitsers zakmes, zullen we maar zeggen - is de kans groot dat je zelfs op klaarlichte dag nog best een beetje moet graven voordat je die sleutelbos of Kindle of make-upspiegel hebt gevonden. 

 

Er is echter een erg eenvoudige truc die je zal helpen om zelfs je weg te vinden in de donkerste, duisterste hoeken van je tas: een LED-lichtje aan een sleutelhanger dat aan de binnenkant van je tas hangt. 

 

Je kunt zonder te kijken meteen voelen waar hij zit en voor je het weet, schijnt er een lichtje op de volledige inhoud van je tas. Simpel. 

3. Extra kleding meenemen

Het gebeurt vaker dan je misschien denkt: je draagt je werkkleding, maar hebt later een casual t-shirt nodig en hebt geen tijd om nog langs huis te gaan. Of je hebt een extra laag nodig, omdat het een erg wisselvallig seizoen is. Of je wilt gewoon een leukere outfit voor je afspraakje na het werk…

Een goede truc voor het meenemen van zo'n extra artikel in je tas, zonder dat het zal kreuken of teveel ruimte in je tas zal opnemen, is om het kledingstuk in de lengte te vouwen en dan voorzichtig op te rollen. Bekijk dit maar eens:

 

De rol past netjes in een hoek van je tas! Dit werkt ook goed voor een weekendtas of koffer.

 

4. Een geheime interne organizer

Veel vrouwen hebben een grote handtas waar alles in kwijtraakt. De ultieme oplossing is een interne organizer, waar je al je verschillende benodigdheden voor de dag (en nacht) veilig kan opbergen zonder dat ze door elkaar raken, kwijtraken, vies worden of in de vergetelheid raken.

 

Deze efficiënte truc bespaart je erg veel tijd en ook geld — door zo al die artikelen netter en schoner dan ooit te houden, hoef je ze ook minder vaak te vervangen.

Vier mega handige tassentips die je dagelijkse leven kunnen revolutioneren. Probeer ze uit en deel je favorieten!

Reacties

Ook interessant