Bij de supermarkt: Deze 10 fouten maken we allemaal

Je kent het vast wel: je loopt de supermarkt uit, werpt een blik op je bonnetje en realiseert je voor de zoveelste keer dat je je budget hebt overschreden. Je hebt te veel dingen gekocht die je eigenlijk niet echt nodig had. Het is lastig om deze en andere missers in de supermarkt te voorkomen. Maar met deze tips weet je beter waar je op kunt letten: 

pixabay

1. Nieuwe koopwaar

Het is handig om te weten wanneer de nieuwe voorraad bij jouw supermarkt wordt afgeleverd. Zo kun je genieten van versere producten en meer keuze.

pixabay

2. Eten redden dat anders wordt weggegooid

Nog een voordeel als je weet wanneer leveringen plaatsvinden: je bent niet alleen op tijd voor het verste voedsel, maar kunt ook nog de laatste koopjes meepakken. Net voor de bezorging van nieuwe producten loopt de oude lading vaak al tegen de houdbaarheidsdatum aan en wordt dan in de aanbieding gegooid. Dat biedt de perfecte gelegenheid om eten goedkoper in te slaan. De meeste etenswaren zijn per slot van rekening eigenlijk nog best een tijdje houdbaar nadat de datum is verstreken.

Oh look. Cupcakes are on sale.

3. Voorverpakte groenten

Koop geen voorverpakte groenten waarbij aan de binnenzijde van de plastic verpakking al condensatie aanwezig is. Dat is een teken dat het product niet meer vers is. Je kunt in dat geval maar beter voor losse groentjes kiezen. 

pixabay

4. Selecteer niet alleen op uiterlijk

Uiterlijk kan erg bedriegelijk zijn als het aankomt op fruit en groente, aangezien ze ook gekweekt kunnen zijn om er mooi uit te zien zonder ook maar enige smaak te hebben. Het is vaak effectiever om verse etenswaren te ruiken om een beter idee te krijgen van hoeveel smaak het heeft en of het vers is. 

sirtravelalot/shutterstock

5. Boodschappenlijstje

De supermarkt is tot in het laatste detail ontworpen om je van je koers af te lokken. Ze willen dat je meer koopt dan je nodig hebt. Daarom is het altijd de moeite waard om een boodschappenlijstje op te schrijven - en het dan natuurlijk ook écht bij je eigen lijstje te houden. 

shopping list

6. Kijk naar beneden

Veel supermarktverleidingen worden uiteraard op ooghoogte geplaatst. Daar bevinden zich doorgaans de dure artikelen, terwijl de minder prijzige producten vaak op de lagere schappen te vinden zijn. Dus zelfs als het wellicht een beetje gedoe is, loont het de moeite om te kijken wat er zich daar beneden allemaal verschuilt. 

Ohne Titel

7. Huismerk

Tegenwoordig bieden de meeste supermarkten ook hun eigen huismerk voor minder geld dan de A-merken. De kwaliteit is meestal vergelijkbaar: soms is het zelfs hetzelfde product, maar dan met een ander etiket. Je kunt tot wel 70% besparen met huismerken, dus het is het sowieso waard om ze uit te proberen. 

Fabric softener/conditioner selection at Kaiser's in Berlin, Germany

8. Voorverpakt vlees

Net zoals met groenten, is vlees dat al is gesneden en voorverpakt — en soms ook gemarineerd of geconserveerd — meestal niet zo vers. Als je in de gelegenheid bent om verse stukken vlees te kopen en ze zelf te snijden en marineren, dan merk je de betere kwaliteit en smaak meteen!

pixabay

9. Doe met een volle maag inkopen

Doe geen boodschappen op een lege maag! Als je honger hebt, koop je veel meer dan je nodig hebt, vooral snoepgoed en andere koolhydraten. Zelfs een kleine snack vooraf kan ervoor zorgen dat je in de winkel een beetje helderder kunt nadenken en niet zo snel vatbaar zult zijn voor paniekerige "voed mij"-signalen van je lichaam. 

defotoberg/shutterstock

10. Plastic tasjes

De meeste winkels verkopen plastic tassen en bieden plastic zakjes voor groenten en fruit. Aangezien deze tasjes niet-afbreekbaar zijn en een angstaanjagend groot deel van het afval opmaken dat we als mensen produceren, is het altijd aan te raden om ze te vermijden. Bovendien zijn ze vreselijk voor dieren in het wild en bestaan ze vaak ook nog uit aardoliederivaten, wat de klimaatverandering niet ten goede komt.

Vandaar kun je het beste een paar winkeltassen — bijvoorbeeld herbruikbare tassen van textiel — binnen handbereik houden, zodat je ze altijd bij je hebt als ze van pas komen!

pixabay

Deze suggesties mogen dan misschien niet allemaal nieuw zijn, maar het is wel goed om er af en toe weer eens aan te worden herinnerd. Met een boodschappenlijst, een snack in je maag en een herbruikbare tas in je hand wordt de volgende trip naar de supermarkt zoveel beter dan de vorige!

Bron:

femfocusexsloth

Reacties

Ook interessant