Maak je eigen sterrenstelsel in een potje — in slechts een paar makkelijke stappen

Ken je die prachtige foto's die sterrenkundigen maken van verafgelegen sterrenstelsels? Welnu, je kunt nu je eigen 3D-versie maken om wat kleur aan je interieur toe te voegen. Het is niet alleen een mooie blikvanger, maar kan ook een beetje perspectief bieden als je stress ervaart: als het je immers al lukt om sterrennevel in een potje te krijgen, dan kun je toch alles aan

Kinderen zullen dit project ook geweldig vinden.

Je hebt nodig:

  • een glazen pot met schroefdop (zoals deze mason jars) of een transparante wijnfles
  • acrylverf
  • watten
  • glitter
  • holografische sterrenconfetti
  • plastic bekers met water
  • houten ijsstokjes voor het mengen

Zo maak je ze:

Vul vier plastic bekers met water en giet in elke beker een verschillende kleur acrylverf (dus als je meer kleuren in je sterrennevel wilt, neem je meer bekers). 

Voor een resultaat dat er iets pastelkleuriger uitziet gebruik je minder verf. Mix de verf en het water met de stokjes en pas de verhouding aan om de felheid van de kleur zo te krijgen zoals je het graag wilt.

YouTube/HelloMaphie

Neem dan een handje watten, trek ze een beetje uit elkaar en doe ze onderin de glazen pot of fles. Het is aan te raden om vooraf te bepalen hoe je de verhouding van de kleuren wilt hebben, zodat je van het begin af aan weet hoeveel bolletjes watten je nodig hebt.

Giet de eerste kleur verf over de watten op de bodem heen en voeg wat meer watten toe als het te waterig wordt. Sprenkel er dan een beetje glitter bij en strooi een paar sterren over deze laag heen.

YouTube/HelloMaphie

Herhaal de procedure voor elke kleur: watten, verf, glitter, sterren.

YouTube/HelloMaphie

Zodra je klaar bent, kun je een inspirerende spreuk aan het potje bevestigen op de manier waarop deze vrouw dat heeft gedaan, of op een andere manier die jij leuker vind staan! Hoe makkelijk was dat?

YouTube/HelloMaphie

Bekijk deze video om het proces stap voor stap te zien:

 
Dit is een perfecte manier om de kamer op te vrolijken op een regenachtige dag — of om een lesje kosmologie af te sluiten door een stukje van het universum in huis te halen!

Reacties

Ook interessant