Kunstenaar tovert huis om tot Peter Pans Nooitgedachtland

James Talbot en zijn vrouw leven een gelukkig en betoverend leven in Austin, Texas. Betoverend, vanwege James' levenslange fascinatie met een beroemd sprookjesfiguur: Peter Pan. Hij is in het bijzonder geïnspireerd door films en hun magische esthetiek is een grote invloed geweest in zijn kunst. James heeft het grootste deel van zijn leven als ontwerper gewerkt en de wereld rondgereisd op zoek naar zijn eigen Nooitgedachtland.

Toen hij in Spanje, Turkije, Engeland, Marokko en Venezuela woonde, leerde hij nieuwe artistieke methodes en kwam hij in aanraking met verschillende denkwijzen. Op elke plek van zijn reis verzamelde hij bijzondere snuisterijen om mee naar huis te nemen. Overal waar hij heen ging vond hij meer souvenirs om zijn zoektocht naar die magische plek van zijn kinderdromen mee te eren. Maar uiteindelijk, na jaren in het buitenland te hebben doorgebracht, voelde James dat het tijd was om naar huis terug te keren. Dus ging hij naar Texas en begon de bouw van zijn eigen "Casa Neverlandia" te plannen. 

Het resultaat is een zeer bijzonder huis dat op de derde plaats stond in de "Huis van het Decennium"-verkiezing in het tijdschrift Natural Home Magazine.

Dit huis bestaat voornamelijk uit gerecycled materiaal en heeft zonnepanelen en een regenwatercollectiesysteem. James stond erop dat hij een milieuvriendelijk droomhuis zou hebben.

Hij kocht in 1979 een huis en heeft het sindsdien stukje bij beetje omgetoverd. Hij ziet elke onbewerkte ruimte een "verzoek tot aankleding".

De meeste decoratieve ornamenten zijn de souvenirs die hij van zijn reizen meenam. "Het huis is gemaakt van vele stukjes uit mijn verleden," zegt hij trots.

Zijn elektriciteitsrekening is indrukwekkend laag. James betaalt tussen de USD 10 en USD 15 per maand, waarschijnlijk omdat hij zonder airconditioning of centrale verwarming woont. Maar als het wel koud wordt buiten, kan James het huis verwarmen met deze geweldige open haard. Als je zijn woonkamer instapt, lijkt het net alsof je een magische dimensie bent binnengelopen.

Het huis staat ook vol met James' eigen kunstwerken. De inspiratie voor het huis is redelijk duidelijk.

James ziet er niet uit als een jongen, maar hij heeft zeker nog het hart en de ziel van een kereltje. Zijn droom was om jong te blijven, net als Peter Pan, en op zijn eigen manier is hij daarin geslaagd.

Zoals James zegt, "Als je eenmaal weet wat je wilt, heb je een veel betere kans dat je het ook zult krijgen." Hij houdt zijn huis open voor bezoekers en hoopt dat het mensen zal inspireren om na te denken over wat ze echt willen. James wist op jonge leeftijd al precies wat hij wilde en heeft zijn leven gewijd aan het bereiken daarvan. En we weten wel zeker dat Peter Pan trots op hem zou zijn!

Reacties

Ook interessant