Zo fix je enige oplaadproblemen bij een smartphone

Als een mobieltje continu wordt gebruikt, eist slijtage uiteindelijk zijn tol. Contacten laten los, kabels raken beschadigd en in de telefoon kan zich stof en gruis ophopen. Dit kan echt problemen opleveren wat opladen betreft. Wat is er nu frustrerender dan je telefoon inpluggen om het een tijdje te laten laden, puur om terug te keren en erachter te komen dat het opladen überhaupt niet heeft plaatsgevonden?

Hier zijn wat trucs om de oorzaak van het probleem vast te stellen en snel op te lossen...

1. Lader

De lader zelf kan het probleem zijn. Om dit uit te testen, sluit je een andere telefoon aan en controleer je of het naar behoren werkt. Als dat wel het geval is, dan is je lader niet de oorzaak.

Youtube/My Mate VINCE

Maar als het wel aan de lader ligt, kun je een naainaald gebruiken om de metalen pinnen weer omhoog te duwen voor beter contact. Zorg dat je dit voorzichtig doet — je wilt per slot van rekening niet dat ze te ver doorbuigen en afbreken! Het is altijd aan te raden om eerst met je nagel te proberen om een beginnetje te maken.

Youtube/ILuvTrading

Als je vermoedt dat het probleem zich wellicht aan het andere uiteinde bevindt — de kant van de adapter — probeer dan op verschillende stopcontacten aan te sluiten om te zien of het werkt. Als het in verschillende stopcontacten niet functioneert, is de lader kapot en is het tijd om een nieuwe te kopen.

2. USB-poort

In 90% van de gevallen is de USB-poort de wortel van het probleem. Constante aansluiting van de lader in de USB-poort kan ervoor zorgen dat de contacten slijten. De poort kan ook met vuil, stof en pluis verstopt raken.

Youtube/My Mate VINCE

Om dit te repareren, schakel je eerst je telefoon uit en, als het mogelijk is, verwijder je ook de batterij. Gebruik dan een droge tandenborstel om de batterij en de USB-poort schoon te schrobben. Als je hiermee niet alle vuil weg krijgt, probeer dan een naald, tandenstoker of dun stukje plastic te gebruiken. Zodra je alle vuil en stof hebt verwijdert, plug je de lader weer in en de telefoon zou het weer naar behoren moeten doen.

Youtube/My Mate VINCE

3. Batterij

Wellicht is de batterij het probleem. Controleer de algehele staat: is het vervormd of misvormd? Aarzel niet om het op tafel neer te leggen en er een draai aan te geven. Als het gemakkelijk om de as spint, betekent dat over het algemeen dat het vervormd is en moet worden vervangen.

Bij het vervangen kies je de batterij van dezelfde fabrikant om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Als je de garantie nog hebt, kun je zelfs gratis een nieuwe krijgen!

4. Stroomvoorziening

Er zijn apps die je kunt kopen om tijdens het opladen de stoomvoorziening te controleren. Ze tonen of je telefoon laadt of niet en of de lader past en krachtig genoeg is.

Youtube/My Mate VINCE

Deze video biedt instructies stap voor stap...

Door deze slimme trucs achter de hand te hebben kun je veel frustratie voorkomen. Dus de volgende keer dat je problemen hebt met het opladen van je smartphone, geen paniek. Probeer deze tips uit en waarschijnlijk heb je het probleem dan in een mum van tijd opgelost!

Reacties

Ook interessant