Een natuurlijk huismiddeltje tegen slapeloosheid

Het is geen geheim dat slaap erg belangrijk is voor je gezondheid. Het geeft je lichaam en je geest de kans om zich op te laden en de volgende dag te starten met nieuwe energie. Maar wat slapen betreft zijn de tijden erg veranderd, en niet in positieve zin.

In de jaren '60 en '70 sliepen volwassenen gemiddeld zeven tot negen uur per nacht; vandaag de dag is het gemiddelde gedaald tot tussen de vijf en zeven uur. Eén grote factor die tot deze daling heeft geleid is technologie — social media en smartphones zorgen ervoor dat we de klok rond beschikbaar zijn en doen ons denken dat we iets missen zodra we voor de nacht uitloggen. Veel mensen blijven gewoon langer wakker omdat ze het lastig vinden om hun toestellen weg te leggen.

Flickr/Lianne Viau

Een onderzoek in Nederland wees uit dat twee derde van de bevolking lijdt aan slapeloosheid - en er zijn zo'n 70 verschillende oorzaken voor aan te wijzen. In Amerika geeft zelfs 60% van de volwassenen toe dat ze minstens twee keer per week problemen hebben met in slaap komen en 40% voelt zich gedurende de dag oververmoeid. Om de geest en het lichaam gezond te houden, vereisen volwassenen zeven tot acht uur slaap.

Het goede nieuws is dat er een heel eenvoudig huismiddeltje is dat je kan helpen om beter te slapen zonder dat je enige voorgeschreven medicijnen hoeft te nemen.

Je hebt nodig:

Voordat je gaat slapen neem je gewoon een halve theelepel zout en een halve theelepel honing en mengt ze door elkaar. Nu doe je het mengsel in je mond en laat het op je tong smelten. Het Himalayazout bevat 80 verschillende elementen die werkzaam zijn terwijl je slaapt en verscheidene processen ondersteunen die je lichaam herstellen en aanvullen.

De honing bevat glucose die energie aan de cellen geeft. De combinatie van het Himalayazout en de honing helpt om het gehalte aan serotonine in je lichaam te verhogen, wat een neurotransmitter is die een cruciale rol speelt bij ontspanning en een gevoel van welzijn. Samen zorgen de ingrediënten ervoor dat je overgaat naar een staat waarin je lichaam ontspannen is en je geest kalm. Als je deze staat bereikt, volgt de slaap gauw. Het fantastische is dat je met deze methode geen mogelijk gevaarlijke of verslavende medicijnen hoeft te nemen, om maar niet te spreken van de bijwerkingen die daar vaak bij horen.

Er is weinig om nog toe te voegen, behalve: welterusten en goede nacht!

Reacties

Ook interessant