Fantastische manieren om van de sigarettengeur af te komen — snel en gemakkelijk

Sigarettenrook kan stinken. De geur is zo hardnekkig, dat het lastig kan zijn om er vanaf te komen. Als je een kamer hebt die lang nadat het roken is gestopt nog steeds naar peuken ruikt, probeer dan deze vijf trucs uit.  Ze zijn gemakkelijk en werken ook echt!

(En overweeg dit ook maar meteen...)

1. Lucht

Pixabay

De eerste stap is altijd: de ramen openen. Zorg dat er zoveel mogelijk frisse lucht de kamer in komt. Zet dan een kom azijn midden in de kamer neer. Azijn is een goede geurvreter en werkt zonder dat het je veel kost of dat het chemische stoffen verspreidt, zoals sommige luchtverfrissers dat doen. Wissel tussen deze twee stappen af totdat zowel de sigarettengeur als de azijngeur verdwenen is!

2. Tapijt

Pixabay

Als je tapijt de geur nog vasthoudt, strooi er dan natriumcarbonaat (zit in bakpoeder, maar is ook los verkrijgbaar) overheen, laat het een half uur liggen en verwijder het dan grondig met de stofzuiger. 

3. Kleding

Pixabay

Alle rokers kennen dit probleem goed. Sterker nog: iedereen die tijd doorbrengt met rokers of uit is geweest in een rokerige bar kent de uitdaging van het afkomen van die onaangename, achtergebleven geur in onze kleding. Als je geen tijd hebt om veel te wassen, probeer dan de kleding in kwestie met natriumcarbonaat te besprenkelen en ze in het raam te hangen om met frisse lucht door te luchten. Na een half uur zijn ze weer klaar voor de dag. Je hoeft ze alleen nog maar goed uit te schudden. 

4. Auto

Pixabay

Hetzelfde geldt voor de auto: natriumcarbonaat. Bestrooien, laten liggen en opzuigen. Klaar.

En natuurlijk: regelmatig de asbak legen. 

5. Handen

Pixabay

Handen zijn zo'n beetje het visitekaartje van de mens - het persoonlijkste visitekaartje dat er bestaat. Daarom voelt het goed om niet alleen schone handen te hebben, maar ook nette nagels, niet te droge huid, en... geen rare geurtjes. Als de sigarettenstank er niet met zeep afkomt, gebruik dan citroensap. Het is antibacterieel en geeft je handen een veel frisser boeket.

Deze super simpele trucs zijn effectief, gifvrij en goedkoop: wat wil je nog meer?!

Reacties

Ook interessant