Een truc om rijst te koken op een manier die de calorieën halveert

Elk goed gerecht heeft een bijgerecht nodig. Bijvoorbeeld, wat zou een lekkere Indische curry zijn zonder rijst? Het zou maar half zo lekker zijn. Maar net als alle goede bijgerechten, is rijst ontzettend rijk aan zetmeel, wat je lichaam meteen omzet in suiker (glucose). Uiteindelijk is deze suiker verantwoordelijk voor al die vervelende kilo's en overgewicht. Maar er is een simpele truc die kunt toepassen om daar verandering in te brengen.

De truc doe je meteen aan het begin: voordat je de rijst toevoegt, verhit je eerst een opgehoopte eetlepel kokosolie in de pan.

Youtube/LeslieBarnes

Voeg dan de gewenste hoeveelheid rijst toe en laat het even bakken. Roer het een paar keer om.

Youtube/LeslieBarnes

Voeg nu de juiste hoeveelheid water voor de rijst toe (één deel rijst op twee delen water).

Youtube/LeslieBarnes

Roer het nog eens goed om en dan:

Youtube/LeslieBarnes

Plaats er een deksel op! Zodra het water begint te koken kun je het fornuis op de laagste stand zetten.

Youtube/LeslieBarnes

Ongeveer 5-6 minuten later draai je het vuur helemaal uit. De overgebleven hitte is ruim voldoende om het koken van de rijst te voltooien.

Youtube/LeslieBarnes

Als de rijst gemakkelijk van de vork afvalt, dan is het perfect. En dankzij de kokosolie heeft het slechts de helft van de gebruikelijke calorieën. Dus probeer het eens en sta versteld!

Youtube/LeslieBarnes

Het principe erachter is gemakkelijk uit te leggen: door de toevoeging van kokosolie, worden de enkelvoudige koolhydraten in de rijst omgezet in resistent zetmeel. Het menselijk lichaam kan dit zetmeel niet volledig verteren, waardoor het in energie wordt omgezet. Daarom wordt de opname van calorieën automatisch verminderd, maar de smaak en gevoel van verzadiging blijven onaangetast.

Lekker eten met slechts de helft van de calorieën? Dat moet zelfs nóg lekkerder smaken - en iedereen kan naar hartenlust een vorkje meeprikken! 

Deel deze truc met iedereen. Hier wist bijna niemand het!

Reacties

Ook interessant