Retro jaren '50 camper is nog net zo geweldig als toen!

Het leven was niet per se beter in de jaren '50, maar het was er zeker een stuk stijlvoller. Geen wonder dat oldtimer auto's, de trend van het swingdansen en de muziek uit die tijd vandaag de dag nog erg populair zijn. En soms heb je het geluk een paar pareltjes te vinden uit deze periode die er nog precies zo uitzien als ze in de jaren vijftig deden.

In 1953 kocht een Amerikaans koppel deze felgele camper en trokken er zelfs in, maar slechts voor een korte periode. Daarna bracht het een paar decennia ongebruikt en onverzorgd door in een opslagruimte.

Imgur/PiercedViking

Het was pas na de eeuwwisseling dat er iemand kwam opdagen die de klassieke camper wel wilde meenemen. Van buitenaf lijkt de camper ten minste nog in uitmuntende staat, maar het interieur had nog wel eens een vreselijk tafereel kunnen opleveren. Hoe zou het er na al die decennia nu uitzien? Zou het stoffig zijn? Zou het onder de insecten zitten? Schimmel misschien? 

Imgur/PiercedViking

Nee, geen van dat alles! De wagen is nog in absoluut perfecte staat. Maar wat nog het merkwaardigst is, is dat de camper nog over al het originele meubilair beschikt. Zelfs de oude gordijnen zien er fenomenaal uit, ook al konden ze wel een wasbeurt gebruiken om de muffe geur kwijt te raken die ze door de jaren heen hadden ontwikkeld.

Imgur/PiercedViking

Zelfs de elektriciteit is nog perfect intact. De muren hebben een hele landelijke stijl met hun berkhouten panelen, maar ook die zijn ongedeerd de afgelopen decennia doorgekomen. 

Imgur/PiercedViking

Tot op heden blijft dit huis op wielen nog perfect uitgerust. En uiteraard zit er ook een keuken met een gasfornuis in.

Imgur/PiercedViking

In een grote koelkast kun je al het bier kwijt dat je wilt. Ik kan me niet voorstellen wat zoiets vandaag de dag in een antiekwinkel zou kosten!

Imgur/PiercedViking

Onderweg heb je natuurlijk een badkamer nodig. Gelukkig is deze camper ontworpen zodat de eigenaar geen moment het reizen hoeft te staken. Zo kon je van het mooie weer genieten en in comfort je werk afmaken.

Imgur/PiercedViking

Maar het meest luxe deel van de camper is waarschijnlijk wel de badkuip. Ja, dat lees je goed: een badkuip in een camper.

Imgur/PiercedViking

Als je eenmaal in bad bent geweest, kun je lekker onder de wol kruipen. Deze twee bedden zijn super knus.

Imgur/PiercedViking

Het enige dat de camper echt nodig had was een nieuw likje verf, nieuwe banden en een grondige schoonmaakbeurt. Momenteel blinkt hij weer als een diamand, net als 60 jaar geleden.

Imgur/PiercedViking

De koper heeft hiermee echt een gouden lot uit de loterij. Reizen in zo'n stijlvolle tijdscapsule moet een geweldige ervaring zijn. En zo bespaar je ook nog eens op een hotel.

Bekijk hier de volledige post op Imgur:

Beautiful 1953 Vagabond camper trailer.

Ook zo enthousiast over dit juweeltje? Deel ter inspiratie met vrienden en familie. Wie weet wat jullie in de toekomst nog op de kop kunnen tikken?

Reacties

Ook interessant