Slim idee: Hoe je kleurpotloden omtovert tot een prachtige ring

Ze zijn in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en te vinden in verschillende kinderkamers over de hele wereld. Sommige zijn kort, andere lang, sommige zijn scherp, andere bot. Waar hebben we het over? Kleurpotloden, natuurlijk! De meeste mensen gebruiken ze om mee te tekenen en schetsen, maar de avontuurlijke ambachtsman Peter Brown uit Santa Rosa, Californië, besloot te gaan experimenteren. Hij heeft een zeer unieke toepassing gevonden voor deze voorwerpen...

Je hebt nodig:

Eerst stapelde hij de potloden in twee rijen op elkaar en lijmde ze aan elkaar vast. Hij zorgde ervoor dat ze hierbij stevig bij elkaar werden gehouden.

imgur/kludge77

Toen alles droog was, boorde Peter een gat in de stapel. Zoals later duidelijk zal worden, was de grootte van het gat erg belangrijk.

imgur/kludge77

De volgende stap was het afsnijden van een "plak" van de stapel met behulp van een lintzaag. Een gewone handzaag werkt hier ook voor. Op dit punt is het nog lastig om je voor te stellen wat het gaat worden.

imgur/kludge77

Peter houdt van houtbewerking en heeft hier alle benodigde gereedschap voor in huis, waaronder deze draaibank die hij gebruikte om de plak in de juiste vorm te slijpen. Als je zelf geen draaibank hebt, ken je misschien wel een vriend of familielid die er eentje heeft.

imgur/kludge77

De laatste stap met de draaibank is wat schuurpapier gebruiken om het oppervlak glad te schuren. De draaibank maakt dit klusje erg gemakkelijk — je houdt het schuurpapier gewoon tegen het oppervlak aan en laat de draaibank draaien totdat het glad is!

imgur/kludge77

En nu kunnen we eindelijk zien wat Peter gemaakt heeft: een prachtige ring. Voor de afwerking voegde hij een coat van transparante spuitlak toe en... tada! Moeilijk voor te stellen dat deze mooie ring kort geleden nog een stapel kleurpotloden was.

imgur/kludge77

Het is zeker een uniek stuk. Wat een fantastische combinatie van kleuren en interessante houtnerfpatronen.

imgur/kludge77

Hij past perfect en de afwerking met lak maakt dat ie gemakkelijk op en van de vinger af glijdt.

imgur/kludge77

Als je het gereedschap en de tijd hebt, kan zo'n ring een heel bijzonder cadeau zijn voor een dierbare. Niemand ter wereld heeft precies dezelfde. Het is fantastisch wat er gebeurt als creatieve mensen hun fantasie de vrije loop laten. We kijken ernaar uit om te zien wat Peter voor zijn volgende project zal bedenken!

Bron:

Diply

Reacties

Ook interessant