Een likje verf op een weckglas wordt al gauw een schattige hazenvaas

Paastakken met bonte eieren eraan, bloeiende narcissen en supermarktschappen vol paashaasjes van chocolade laten geen enkele twijfel bestaan: Pasen komt er alweer bedrieglijk snel aan. Mocht je zelf ook al helemaal in de Paasstemming zijn, dan tovert deze grappige vaas vast en zeker een glimlach om je mond.

Je hebt nodig:

Zo maak je de vaas:

Je kunt het beste een hoog glas nemen, bijvoorbeeld eentje waar knakworsten in hebben gezeten. Om het etiket los te krijgen, week je het er in warm water af. Dan droog je het glas en verft het aan de buitenkant met acrylverf.

Met een fijn penseel breng je een gezichtje aan op de opgedroogde laag acrylverf. Als het penseel niet dun genoeg is, kun je voor details zoals de snorharen ook een satéprikker gebruiken.

Dan wikkel je om de hals van het glas een touw, dat je met een klein knoopje vastmaakt. Als alternatief kun je het ook met een beetje knutsellijm of smeltlijm fixeren. Zo bedek je de glazen groeven waar de schroefdop ooit zat en is het niet meer te zien dat de vaas ooit gewoon een pot met worstjes was. 

Water erin en dan kan er ook al een boeketje met bloemen in. Probeer ook eens andere kleuren en gezichtjes voor deze schattige Paashaasjes.

Zo gemakkelijk en snel heb je deze vazen gemaakt. Je kunt de vazen met een mooi boeket als leuk lentecadeau schenken. Misschien dat je je graag wat meer uitleeft en een paar speelse hazenoren van vilt toevoegt. Laat je fantasie gerust de vrije loop!

Reacties

Ook interessant