Weg met de rommel: Acht slimme ideeën om je huis opgeruimd en netjes te krijgen

Organisatie is meestal het halve werk als het aankomt op productiviteit. Als je tijd wilt besparen op het opruimen van je huis, dan is het de moeite waard om slimme systemen te creëren die alles netjes houden. Deze acht huishoudtrucs maken het een stuk makkelijker om het huis schoon te houden.

1. Ruim de wirwar van kabels onder je bureau op

Onder je bureau is altijd een goede plek om te beginnen: schroef vier haken in de onderzijde van je bureau en hang er een draadmand aan die groot genoeg is voor een stekkerdoos, als je er een hebt. De hele warboel van kabels en stekkers gaat het mandje in en voilà: eindelijk is de vloer helemaal vrij!

2. Snelle en gemakkelijke antislip-oplossing voor tapijten

Om tegen te gaan dat tapijten in de keuken en de badkamer telkens verschuiven, kun je ze aan de vloer bevestigen met een paar handige strips klittenband (zwarte strips zoals in de afbeelding of witte vierkantjes voor een meer verborgen effect). 

3. Houd de afstandsbediening bij de hand

Gebruik wederom klittenband om al je afstandsbedieningen op één plek te bewaren: uit de weg en bij elkaar, dus altijd terug te vinden. 

4. Haal nooit meer je kabels door elkaar

Als je een paar toestellen hebt waarvan de kabels in elkaar verstrengeld raken — en als je een kind in je leven hebt dat wel van kralen rijgen houdt — haal dan een emmer van deze perler-kralen voor je kiddo. Maar zorg er wel voor dat je er een paar jat voordat je de emmer weggeeft. Bevestig dan de kleine plastic ringetjes aan je kabels, waarbij je elke kabel een andere kleur geeft. Je hoeft alleen maar elke kraal aan één kant open te knippen zodat je ze aan de kabels kunt schuiven. 

5. Orden je bezemkast

Om je strijkplank netjes weg te bergen, bevestig je twee grote haken aan de wand in je bezemkast en dit handige maar logge voorwerp kan eindelijk worden weggeborgen.

6. Berg tassen en paraplu's netjes weg

Met s-vormige haken in je garderobe- of kledingkast kun je onhandige objecten ophangen die anders vaak maar een beetje rond het huis geslingerd liggen en er rommelig uitzien — tassen en paraplu's, bijvoorbeeld, maar ook sportuitrusting en zelfs sleutels en sieraden.

7. Bied decoraties meer stabiliteit

Als je bijvoorbeeld decoratieve takken leuk vindt, gebruik dan gewoon purschuim om ze recht overeind te houden in een vaas of bloempot. Geen onhandig leunende garnering die dreigt om te vallen en er een boeltje van te maken!

8. Houd grotere objecten op hun plek met elastieken

Als je kinderen hebt, dan ken je het probleem wel. Maar zelfs zonder kinderen, als je een kast met open planken hebt, dan weet je dat sommige objecten moeilijk weg te bergen zijn. Hier komen gigantische elastieken goed van pas. Je kunt ze direct aan de planken vastmaken of ze met spijkers of haken bevestigen. Het geweldige is dat ze gemakkelijk (en leuk) zijn - je hoeft ze alleen aan de kant schuiven als je de objecten eruit wilt halen.

Met deze simpele trucs kan je de rommel overwinnen en veel tijd besparen, terwijl je je huishouden comfortabel en netjes houdt! 

Reacties

Ook interessant