Zo laad je je telefoon op met een ui. Ongelooflijk!

Mobiele opladers worden steeds populairder en dat is heel logisch. Als je geen stopcontact in de buurt hebt of je bent je adapter vergeten, dan zijn deze kleine accu's een grote redding. Maar als je niet al één van deze technische wondertjes bezit, geen zorgen — je kunt er gewoon zelf eentje maken met een ui. Je leest het goed! Energie wordt niet groener dan dit...

Je hebt nodig:

  • een ui
  • een schroevendraaier
  • een energiedrankje
  • een oplaadkabel

Zo ga je te werk:

Gebruik een schroevendraaier om een gaatje in een ui te prikken en dan daar direct boven nog eentje.

Vul nu een kom met het energiedrankje en leg de ui erin. De gaatjes moeten volledig in het vloeistof ondergedompeld zijn.

Laat de ui een half uurtje weken, haal er dan uit en droog af. Het zou het grootste deel van de vloeistof nu moeten hebben geabsorbeerd.

Nu kun je de USB-stekker op de ui aansluiten. Dit kun je het beste met een oud kabeltje doen die je nergens anders voor nodig hebt.

En dan kun je beginnen met opladen! De "energieoverdracht" duurt niet lang. In ongeveer 10 tot 15 minuten zal je telefoon alle "sap" uit de ui hebben gezogen. Als je het kabeltje weer in een stopcontact wilt gebruiken, zorg dan dat je de kabel eerst goed schoonmaakt en laat drogen om een elektrische schok of kortsluiting te voorkomen.

Sommige mensen zullen het wellicht raar vinden, maar je moet toegeven dat het best een origineel idee is. Dus de volgende keer dat je onderweg bent en je telefoon moet worden opgeladen, pak er dan gewoon een ui en een energiedrankje bij. Misschien dat het niet altijd de beste oplossing is, maar het is sowieso een interessant experiment. Sommigen zouden het misschien zelfs een tovertruc noemen!

Dit artikel werd op 1 April gepubliceerd... zoals veel van onze lezers ook al scherp opmerkten ;-)

Reacties

Ook interessant