Kruidenremedie: Gebruik munt om van spinnen, muizen en ander ongedierte af te komen

Sommige mensen weten al hoe veelzijdig muntplantjes zijn - het zuiverende effect als je er thee of een ander drankje van maakt is zeker geen geheim. Het geweldige aan munt is dat het bijna overal groeit, weinig aandacht vereist en zelfs van takjes kan worden gekweekt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het in huis ook erg handig kan zijn. Hier zijn drie manieren waarop munt je kan helpen om je huis ongediertevrij te houden...

1. Tegen muizen en ratten

Pixabay

Knaagdieren hebben een scherp reukorgaan en zijn gevoelig voor de essentiële olie in muntplantjes — slechts een paar gekneusde muntblaadjes zijn genoeg om die vervelende beestjes op de vlucht te laten slaan. Het belangrijkste is dat je de juist plek vindt om de blaadjes neer te leggen en dat betekent de plek vinden waar de muizen of ratten het huis binnenkomen. Krassen en hoopjes keutels zijn doorgaans goede aanwijzingen. Als je het gat eenmaal hebt gevonden, verspreid dan genoeg gekneusde blaadjes er omheen en je problemen zullen snel voorbij zijn.

2. Tegen spinnen

Pixabay

Munt is ook geweldig om van spinnen in huis af te komen. In dit geval kun je het beste muntolie gebruiken, omdat het een concentraat is. Mix één deel muntolie met negen delen water en doe dit in een spuitfles. Bespuit nu alle plekken waar je ongewenste, achtpotige gasten binnenkomen (vaak rondom ramen en deuren). Herhaal dit een week lang elke dag en binnenkort zijn de indringers verleden tijd.

3. Tegen vlooien bij huisdieren

Pixabay

Vlooien hebben ook een aversie tegen munt, dus kun je het toepassen om ze bij je huisdieren weg te houden (deze truc werkt het beste bij honden). Vul gewoon een stoffen zak met muntblaadjes en leg het in het hondenbedje. Probeer het zo neer te leggen dat het in aanraking komt met het lichaam van het dier. Na een paar nachten zul je het effect merken: weg al het gejeuk en gekras - en je hond is weer blij!

Dus in plaats van een berg geld uitgeven aan schadelijke chemische stoffen, probeer deze natuurlijke oplossingen uit en neem afscheid van die vervelende kleine beestjes die jouw ruimte zijn binnengedrongen. Toedeledoki, spinnen!

Bron:

shareably

Reacties

Ook interessant