10 toepassingen voor Nivea crème die je nog niet had gehoord

Iedereen kent de Nivea crème in die klassieke blauwe blikjes wel. Bij veel mensen maakt het deel uit van de standaard uitrusting in het badkamerkastje. Sommige mensen dragen ook altijd een blikje bij zich in hun handtas. Maar Nivea crème is niet alleen goed om even snel je handen op te frissen. Je kunt het ook op vele andere manieren gebruiken.

1. Anti-veroudering

Verklaar de oorlog maar aan je rimpels met Nivea. Smeer voor het slapen gaan gewoon een beetje op de plekken waar je opmerkt dat rimpels zich aan het ontwikkelen zijn en je merkt snel het verschil!

2. Striae

Om striae na je zwangerschap te voorkomen, kun je dagelijks Nivea op je buik, borsten en heupen smeren. Dit is net zo effectief als die dure oliën speciaal voor striae.

3. Kringen onder je ogen

Als je een paar lange nachten hebt gehad, kun je wel eens de volgende morgen wakker worden met donkere ringen onder je ogen. Dit kan best moeilijk weg te werken zijn, dus ze voorkomen is altijd beter. Probeer eens voordat je in je bed duikt de crème op de kwetsbare huid rondom je ogen in te masseren. Was je gezicht dan de volgende morgen voorzichtig en je zult het verschil meteen zien.

4. Make-up verwijderen

Als je thuis Nivea hebt liggen, kun je de dure make-upverwijderaar achterwege laten. Die heb je niet nodig. Doop een stukje watten in de crème en verwijder hier de make-up mee. Dit werkt zelfs met waterbestendige make-up!

5. Droge ellebogen

Veel mensen lijden aan droge, gebarsten huid bij hun ellebogen. Ook in dit geval is Nivea een ideale hydraterende lotion waar je huid zacht en soepel van wordt. 

6. Droge handen

Droge handen is een gebruikelijk probleem — vooral als je je handen vaak moet wassen. Je hebt dan echter geen dure handcrème nodig die speciaal voor de extra droge huid is ontwikkeld. Je kunt gewoon Nivea gebruiken: het heeft zo'n krachtige vochtinbrengende werking dat zelfs rauwe, overwerkte handen snel weer soepel worden.

De crème doet ook wonderen voor droge knieën en voeten!

7. Voorkomen en behandelen van dermatitis

Vaak lijden mensen aan dermatitis door overmatig gebruik van de verkeerde of te agressieve zepen, reinigingsmiddelen, crèmes of andere producten. Dit kan leiden tot eczeem, roodheid, jeuk en opgezwollen plekken. Vanwege de buitengewone dikke textuur van de crème is Nivea uitermate geschikt om dit soort ernstige huidaandoeningen te behandelen.

Uiteraard is het wel aan te raden een dermatoloog te bezoeken als de symptomen niet minder worden.

8. Behandeling van kleine brandwonden

Je hoeft maar een fractie van een seconde een pan of gaspit aan te raken waarvan je niet wist dat ie nog heet was en opeens brandt je vinger of je hand ontzettend. En weer schiet Nivea je te hulp: het verzacht de huid en helpt blaartjes voorkomen.

9. Genezen van zonnebrand

We hebben allemaal wel eens zo'n zomerdag dat we vergeten om zonnebrandcrème op te doen en langer buiten blijven dan we verwacht hadden. Vervolgens komen we er die avond of de volgende morgen achter dat we bedekt zijn in de welbekende pijnlijke rode zonnebrandvlekken. Maar met een paar likjes Nivea koelt de plek weer een beetje af en kun je genieten van wat verlichting.

10. Lippenbalsem

Droge, gebarsten lippen nodigen niet uit tot kussen ;-) Om je lippen weer terug te krijgen tot een zachte en soepele staat breng je een paar dagen lang Nivea een paar keer per dag aan. Je lippen zullen weer helemaal om te zoenen zijn en je bespaart ook nog eens geld op dure lippenproducten.

Het is ongelooflijk hoeveel manieren er zijn om dat kleine blikje crème toe te passen! Zo bespaar je veel geld en ook nog eens het gedoe van het rondzeulen van al die dure, gespecialiseerde producten — de perfecte oplossing voor zoveel verschillende problemen ligt gewoon te wachten in je handtas of badkamerkastje!

Reacties

Ook interessant