Stap-voor-stap: Tover drie zakjes met munten om in een prachtige vloer

Het is altijd leuk om weer een uniek ideetje te horen waarmee je thuis wat stijl kunt aanbrengen in je interieur. Maar het bijzondere idee voor vloerbedekking van één vrouw verslaat alle andere vloertips.  Niemand weet wie deze creatieve en mysterieuze vrouw is, maar aan de muntjes te zien woont ze in de V.S. Online gebruikt ze de naam "TonyaTooners" en gelukkig voor ons heeft ze de foto's gepost zodat de hele wereld ervan kan profiteren.

Zo begon het allemaal...

Tonya was het zat om tegen haar oude laminaatvloer aan te kijken en besloot het eruit te trekken. Toen ging ze naar de bank en bracht $150 aan "pennies" (centen) naar huis in drie canvaszakken. Het eerste wat ze moest doen, was de muntjes sorteren op kleur: de donkere in één kom, de lichtere in de andere. Toen dat eenmaal klaar was, kon ze aan de slag!

imgur/TonyaTooners

Ze begon een dambordpatroon in het midden van de kamer te creëeren en bevestigde de muntjes met normale knutsellijm aan de vloer.

imgur/TonyaTooners

Van een andere kant bekeken, kun je zien dat ze er eigenlijk meer uitzien als ruitjes, afwisselend donker en licht.

imgur/TonyaTooners

Voor de randen van de kamer, schakelde ze over op een zigzagpatroon. Zoals je ziet, kreeg ze best veel gedaan op de eerste dag!

imgur/TonyaTooners

De volgende dag ging ze verder met het werk. Ze gebruikte een hamer om een paar verdwaalde spijkers de grond in te slaan. Dit had het bijkomende voordeel dat ze meteen kon testen welke centjes niet goed vastzaten. Toen was het weer tijd voor veel lijm, muntjes en bergen geduld.

imgur/TonyaTooners

Tonya deed het er allemaal zo gemakkelijk uitzien, maar ze gaf wel toe dat de hoeken erg lastig waren en eindeloos duurden.

imgur/TonyaTooners

Toe ze eenmaal de eerste hoek onder knie had, waren de overige hoeken wel weer wat gemakkelijker.

imgur/TonyaTooners

Op een bepaald punt merkte Tonya dat ze niet genoeg donkere muntjes had, dus paste ze een coole truc toe.

imgur/TonyaTooners

Ze kocht wat zwavellever op het internet en gebruikte het om sommige muntjes wat donkerder te maken met een blauwachtige patina.

imgur/TonyaTooners

Muntje voor muntje kreeg haar meesterwerk vorm.

imgur/TonyaTooners

Voor de overgang tussen de muntjesvloer en de houten vloer gebruikte Tonya houtvuller.

imgur/TonyaTooners

Zo werd de kloof netjes gevuld en bovendien was de houtvuller gemakkelijk om mee te werken en redelijk betaalbaar.

imgur/TonyaTooners

Bij het leggen van haar nieuwe vloer, merkte Tonya dat het er steeds anders uitzag, afhankelijk van hoe het licht erop viel.

imgur/TonyaTooners

Verschillende patronen van schittering en schaduw brachten de kamer tot leven. Dit was precies het effect waar Tonya op had gehoopt.

imgur/TonyaTooners

De laatste stap was om de hele vloer af te dichten met een transparante coating van epoxy, wat ze bij haar plaatselijke bouwmarkt kon aanschaffen.

imgur/TonyaTooners

Zo zag de vloer eruit nadat ze één coating had aangebracht. Tonya wist niet zeker of één laag wel genoeg zou zijn, maar uiteindelijk bleek het voldoende.

imgur/TonyaTooners

Als je goed kijkt, zul je zien dat Tonya erg nauwkeurig was bij het positioneren van elke munt en ervoor heeft gezorgd dat Abraham Lincoln telkens naar rechts kijkt. Dat noem ik nog eens aandacht voor detail!

imgur/TonyaTooners

Eindelijk klaar! Het was zoveel werk dat ze er een stijve rug en knieën van kreeg, maar als je het resultaat ziet, was dat het duidelijk waard.

imgur/TonyaTooners

In tijden waarin muntgeld steeds minder gebruikt wordt, is dit idee super handig. Dus als jij het type bent dat thuis een grote pot met wisselgeld heeft staan, kun je daar nu misschien met een hele nieuwe blik naar kijken. Wellicht kom je er wel nooit aan toe om het uit te geven, maar misschien spaar je wel genoeg op om ook zo'n geweldige vloer te maken!

Reacties

Ook interessant