Vitamine B1 kan muggensteken voorkomen

Nu de lente is gearriveerd op het noordelijk halfrond, beginnen we steeds meer tijd in de buitenlucht door te brengen. Wellicht laat de zon nog even op zich wachten, maar het aantal terrasdagjes groeit gestaag. Dat betekent luie weekenden in het park of aan het zwembad - of gewoon in je eigen achtertuin met een gekoeld drankje. Maar dat betekent ook de terugkeer van insecten, vooral het soort dat steekt.

Pixabay

Veel mensen worden een beetje zenuwachtig als ze het gezoem van een mug in de buurt horen. Er worden maar al te veel ziektes door de kleine opdonders verspreid, van malaria tot het westnijlvirus en, recentelijk, het zikavirus. De beste manier om te vermijden dat je ziek wordt, is om te vermijden dat je gestoken wordt, natuurlijk. Gewoonlijk gaat dat gepaard met het aanbrengen van een krachtig anti-muggenmiddel, maar de volgende tips kunnen het risico verlagen dat je die beestjes überhaupt aantrekt. 

Pixabay

Vooral als je liever niet je hele lichaam met DEET besproeit, vanwege de mogelijke negatieve bijwerkingen, probeer dan dit alternatief: neem meer vitamine B1. 

Vitamine B1, ook bekend als thiamine, stoot insecten van nature af. Niemand weet nog precies hoe het werkt. Wetenschappers hebben onlangs bevestigd dat thiamine de geur van je zweet verandert en dat insecten op verschillende geuren andere reacties hebben.

Muggen kunnen je schijnbaar al vanaf 30 meter afstand ruiken, maar als je vitamine B1 tot je neemt, draaien ze zich linea recta om en vliegen zo snel mogelijk de andere kant op. 

Pixabay 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van thiamine is 25 tot 50 mg, driemaal daags. Je kunt pillen halen of gewoon zorgen dat je voedsel eet dat rijk is aan vitamine B1, zoals bonen, kool, zonnebloemzaadjes, bloemkool en broccoli. 

Als je dit jaar steekvrij de zomer wilt doorkomen, probeer dan vitamine B1. Het is sowieso gezond voor je, dus: baat het niet, dan schaadt het niet!

Bron:

sun-gazing

Reacties

Ook interessant