Verrassende maar effectieve trucs met mondwater!

Misschien ken je Listerine al van je medicijnkastje, omdat je het als mondwater gebruikt. Maar wist je dat mondwater zoals Listerine vele andere toepassingen heeft? Toen Listerine in 1879 werd ontwikkeld, werd het onder andere als ontsmettingsmiddel gebruikt. Pas in 1970 werd het voor het eerst als mondwater toegepast. In dit artikel verklappen we een paar toepassingen waarvan je zeker versteld zal staan.

Flickr/Mike Mozart

Lichaamsgeur verminderen

Raakt je deodorant een keer op en heb je geen vervanging bij de hand? Giet gewoon een beetje Listerine op een stuk watten en breng het mondwater aan onder je oksels. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken om je lichaamsgeur.

Als luchtverfrisser

Het klinkt misschien zonde om in de wc-pot te gieten, maar zo maak je je wc schoon en het heeft ook nog eens een positief effect op de geur in het toilet. Zelfs bacteriën en schimmels kunnen zo worden verwijderd.

Bij muggensteken

Als je ooit door een mug of andere kleine insecten wordt gestoken, kan Listerine de jeuk verlichten. Dit voorkomt dat je jezelf openkrabt en ontsmet ook nog eens de plek die gestoken is.

Flickr/Martina Rathgens

Voorkom roos

Verrassend genoeg werd mondwater vroeger aanbevolen om haarroos tegen te gaan. Masseer een klein beetje in je hoofdhuid en was het weer grondig uit.

Tegen puisten

Je kunt dit mondwater toepassen om je huid vrij te maken van puisten en mee-eters. Je kunt een klein beetje mondwater op een watje doen en dan op je huid aanbrengen. Zo krijg je de controle over je huid terug!

Verhelp schimmelnagel

Mondwater is een fantastisch middel tegen schimmelnagel. Maak een voetenbad met Listerine en na slechts 30 minuten weken, schakelt het mondwater de schimmel uit.

Voor je tandenborstel

Als je tandenborstel zich in een voortdurend vochtige omgeving - zoals je badkamer - bevindt, is het voor bacteriën erg makkelijk om zich in de borstelharen te verzamelen. Vul dus je glas met mondwater en laat er je tandenborstel een nachtje in staan. Zo hebben bacteriën geen kans!

Voor je monitor

Je baas zal je wel voor gek verklaren als je Listerine op je computerscherm sproeit, maar mondwater kan vettige laagjes op je scherm verwijderen. Gewoon een beetje mondwater op je monitor inwrijven en het is zo weer helemaal schoon.

Tegen de stank van je afval

Mondwater is zelfs handig als je het in de afvalbak gooit. Doe paar druppels op een papieren handdoek en leg deze helemaal onderin de afvalbak. Zo maskeer je de vieze geur van het afval en heb je daar in je keuken geen last meer van.

Flickr/Ambernectar 13

Deze verschillende toepassingen lijken op eerste gezicht misschien vreemd, maar als ze je leven een handje kunnen helpen, probeer ze dan eens uit. Wie weet hoe verrast je zult zijn!

Merken

Merken

Merken

Merken

Reacties

Ook interessant