Hoe je kleurrijke mini-mutsen voor je kerstboom maakt

Voor sommige mensen is kerstversiering uit de winkel veel te saai en onpersoonlijk. Ze maken liever hun eigen versiering en doen graag een beetje moeite om een kerstsfeer te creëren met hun eigen, unieke draai. Deze mini-mutsjes bieden de perfecte knutselopdracht voor de feestdagen aan voor beginners en voegen een warme, knusse sfeer toe aan die koude winternachten. 

Je hebt nodig:

  • Wol in verschillende kleuren (zo´n set is perfect)
  • Cilinder van karton (van een keuken- of toiletrol)
  • Schaar
  • Pen
  • Liniaal

Zo maak je ze:

Plet de kartonnen cilinder. Gebruik de liniaal en de pen om strookjes van 1,5 cm breed te markeren.

Knip de kartonnen cilinder langs deze markeringen, zodat je vijf ringen van dezelfde breedte hebt.

Neem nu de wol en knip wat strengen van 30 cm af. Je hebt ongeveer 50 strengen per kleur nodig.

Neem een streng, vouw het doormidden en wikkel het dubbelgevouwen koord om de kartonnen ring. Trek nu de losse eindjes door de lus die door het dichte uiteinde wordt gevormd.

Herhaal dit proces met alle draden tot de hele kartonnen ring is bedekt met wol. Zorg dat je één streng wol overhoudt voor later.

Verdeel de eindjes van de strengen in twee bundels en draai elke bundel samen. Daarna trek je ze door de ring en strijk je de draden weer recht.

Gebruik de streng garen die je apart hebt gelegd om de eindjes samen te binden. Maak een strakke knoop op ongeveer 2,5 cm boven de kartonnen ring.

Het enige wat je nog moet doen, is het mutsje in de juiste vorm krijgen. Daarvoor neem je de schaar en knip je de eindjes de zelfde lengte af.

En je bent klaar!

Je kunt het hele proces van begin tot eind in deze video nog eens bekijken:

Het is een snelle en gemakkelijke knutseltruc die je kerstdagen veel warmte en kleur kan geven. Probeer het dus zelf eens uit en deel het idee met je vrienden deze feestdagen. 

Reacties

Ook interessant