Zo tover je een stuk hout om in een stijlvol, magnetisch messenrek

De keuken is vaak het hart van het huishouden. We koken er, we eten er en soms brengen we er gewoon tijd door met een wijntje en een goed gesprek.

Omdat we er zoveel tijd doorbrengen, is het leuk om de ruimte comfortabel in te richten. En hoe kun je dat beter doen dan wat stijlvolle accenten toe te voegen aan de inrichting? Schilderijtjes zijn leuk en wat prullaria kunnen het gezellig maken, maar wat dacht je van iets praktischer? Zo maak van een mooi stuk hout een zeer stijlvol, magnetisch messenrek. Dat is eigenlijk veel makkelijker dan het klinkt!

Hier is alvast een voorbeeld. Merk ook de natuurlijke houtnerven op!

 

Of misschien iets kleiners:

 

Je hebt nodig: 

Youtube/OWN

Zo doe je dat: 

1. Eerst boor je meerdere rijen van gaatjes aan de achterzijde van de houtplank.

Youtube/OWN

Maar wees voorzichtig dat je niet door de plank heen boort. Tip: markeer de diepte op de boor zelf met een markeerstift of wat tape. Dan kun je bij het boren stoppen zodra je dat punt bereikt hebt.

Youtube/OWN

Zo zorg je tevens dat alle gaatjes dezelfde diepte hebben.

Youtube/OWN

2. Als de gaten er eenmaal in zitten, vul je ze met de magneten.

Youtube/OWN

3. De laatste stap is het bevestigen van de haken aan de achterzijde van de houten plank. Het is aan te raden om ze wat lager te bevestigen, zodat ze niet te zien zijn.

Youtube/OWN

Zo lijkt het alsof de houten plank in de lucht "zweeft". Het is een leuk detail dat zeker veel bewondering zal uitnodigen.

Youtube/OWN

4. Nu kijken of het werkt. Houd een mes tegen de andere kant van de plank en... wow, het blijft echt zitten!

Youtube/OWN

Het enige wat je nog hoeft te doen is de plank in de keuken ophangen waar je wilt en er vervolgens al je messen aan ophangen. Je muur is niet alleen opgeleukt, maar nu zijn je lades ook nog eens minder chaotisch!

Het wordt niet in de video genoemd, maar om de magneten op hun plek te houden kun je het beste wat lijm of tape gebruiken.

Dit filmpje laat het hele proces nog eens zien:

Wat een geweldige manier om je keukeninrichting op te leuken en je messen op een veilige plek te bewaren. En dat allemaal met een eenvoudig stuk hout — fantastisch!

Bron:

Tiphero

Reacties

Ook interessant