Man gebruikt loodgieterpijpen om een unieke hoogslaaper met een hemel te maken

Veel kinderen dromen ervan om een hoogslaper te hebben, maar ze zijn niet de enige — veel volwassenen houden ook van het idee. Zo ook Louis uit Berlijn, die besloot een wel heel bijzondere slaaphoek in zijn nieuwe appartement te creëren. Geen standaard bed uit de winkel voor deze kerel! Louis had een idee dat uitgroeide tot een ontwerp en toen werkelijkheid werd.

De eerste stap was het voorbereiden van het hout dat de lattenbodem voor het matras zou worden. Het hout werd glad geschuurd en gelakt.

Toen ging Louis naar de plaatselijke bouwmarkt en kwam terug met een heleboel stalen pijpen van verschillende lengtes — 20 pijpen van in totaal 77 kg! Louis had ze besteld en in de verschillende lengtes gesneden voor zijn project.

Met verschillende "bogenarmaturen" bouwde Louis het frame van stalen pijpen zo dat het perfect in de kleine ruimte van zijn slaapkamer paste.

Je kunt zien dat hij elke laatste centimeter heeft gebruikt! Om de delicate houtvloer te beschermen, plaatste hij viltglijders onder de bedpoten.

De volgende stap was het maken van een tweede frame van de stalen pijpen, net onder het plafond. Dit maakte het bed stabieler en werd later bedekt met een luifeldoek om het een mooie, afgemaakte look te geven.

Het gelakte hout werd vervolgens aan elkaar geschroefd om het matrasframe te maken. Dit was snel gepiept met een elektrische schroevendraaier.

Een paar handelingen later was het hoge hemelbed klaar. Een grote rol canvas om het frame te bedekken bood een mooie afwerking.

Toen voegde hij nog een paar kleine accenten toe, zoals deze leeslamp met bijpassende industriële look...

...en een houder (een hergebruikte bakvorm) voor boeken, een telefoon, een glas water... wat je ook wilt!

En een groot voordeel: er is genoeg ruimte onder het bed om dingen op te bergen — Louis parkeert er zelfs zijn fiets!

Een heel slim ontwerp waarmee je drie vliegen in één klap slaat — Louis heeft een kinderdroom vervuld, een coole en unieke slaapruimte gebouwd en extra opbergruimte gecreëerd!

Goed werk, Louis!

Bron:

Facebook

Reacties

Ook interessant