Koolbladeren op je borsten verminderen zwelling en pijn van borstvoeding geven

Elke vrouw die een kind gebaard heeft, weet nog wel hoe pijnlijk de verschillende stadia van melkproductie kunnen zijn. Wat kun je doen als je zwelling en pijn in je borsten hebt van borstvoeding geven?

Misschien klinkt dit in eerste instantie een beetje raar, maar het blijkt dat veel vrouwen dit hebben geprobeerd en goede resultaten hebben geboekt: koude blaadjes kool op hun borst leggen! Sterker nog: ook als de pijn wordt veroorzaakt door een beha die te klein is, kan deze methode helpen.

bb

Alle planten in de koolfamilie werken: bloemkool, groenekool of wittekool, etc. Een klein, beginnend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het zeer veelbelovende effect van de koude bladeren vergelijkbaar is met dat van een heet of koud compress.  

55

Als je het wilt uitproberen, leg je eerst een krop kool een uur in de koelkast. Dan verwijder je eerst de buitenste bladeren helemaal, scheur je twee bladeren uit het binnenste deel af en was je ze met koud water. Snijd ook wat er van de steel over is af en knip een gaatje in het midden van het blad voor de tepel. Leg dan de bladeren 20 minuten over de borsten heen.

Dit zal een ontspannend effect hebben. Als de bladeren weer warm geworden zijn, kun je ze van je borsten afhalen. Herhaal dit process totdat de pijn weg is. Als de pijn aanhoudt, is het natuurlijk belangrijk om de arts te raadplegen voor een controle! 

Reacties

Ook interessant