Ideeën om je kat te vermaken. Krabben toegestaan!

Ze springt lui van het bed af, strekt haar ledematen uit en gaapt theatraal. Dan glipt ze lichtvoetig om het hoekje, waarschijnlijk om haar nagels te scherpen aan de rand van jouw favoriete bank of stoel.  Nee, we het hebben het niet over je rare huisgenoot, we hebben het over katten. Ook al zijn ze zeker wel elegant en beminnelijk, ze kunnen er echt een bende van maken als ze zich vervelen. Als je geeft om de staat van je meubilair en je muren, kan je misschien maar beter een paar aantekeningen maken over de volgende ideetjes die wel eens je wereldlijke bezittingen zouden kunnen redden.

1. Knip gaatjes van verschillende grootte in de deksel van een plastic bakje (bijv. Tupperware) en vul het met kattensnoepjes en speeltjes. Voilà — je hebt het perfecte kattenspel dat je pluizige vriendjes uren zal vermaken. Zorg wel dat de gaten groot genoeg zijn voor de pootjes en dat er geen scherpe randen zijn!

pinterest

2. De oude vertrouwde hangende opbergers van IKEA zijn net zo geweldig voor de opberging van knuffels als van knusse kittens. Of ze nu hangen of plat op de grond liggen, je katten zullen het fantastisch vinden om met de verschillende compartimenten te spelen.

pinterest

3. Denk "outside the box": manden en dozen aan de muur ophangen, zorgt voor geweldige verstopplekken voor de katten.

pinterest

4. Als je een stuk tapijt aan een houten bord vastlijmt en aan de muur ophangt, heeft je pluche vriendje de perfecte krabpaal.

pinterest

5. Zigzaggende boekenplanken creëren een ladder en nodigen je katten uit om de hoogte in te gaan. Plaats wat kussens en dekens bovenaan en je kat zal genieten van het nieuwe uitzicht.

pinterest

6. Bevestig stukjes stof tussen planken in om nog meer plezier toe te voegen, maar zorg wel dat het stof goed vastzit!

pinterest

7. Maak een aaimachine voor als je even geen zin of tijd hebt voor het harde werk dat vereist is bij kat-knuffelen. Bevestig borstels aan stoel- of tafelpoten om een doe-het-zelf-kattenmassage te bieden.

pinterest

8. Wikkel een barkruk in sisaltouw en het wordt een krabparadijs voor katten.

pinterest

9. Probeer het ook met tafelpoten! Je kleine tijger zal zijn hartje ophalen met nagels scherpen en kopje geven.

pinterest

10. Met feestdagen en verjaardagen zijn er altijd wel pakketjes. In plaats van de verpakking weg te gooien: knip ze in brede stroken, maak er een rol van en plak de rol vast. Precies wat je kat wilde!

pinterest

Wellicht dat je wat tijd en moeite moet investeren, maar als je de bank en je vrienden wilt redden, is het het zeker waard. Bovendien zal je kat een grijns van oor tot oor hebben en steengoed materiaal bieden voor een viraal kattenfilmpje!

Reacties

Ook interessant