Inspirerend: Deze man bouwt de logeerkamer om tot multifunctionele ruimte

Dit gezin was echt klaar met hun logeerkamer, die er nog uitzag als een kamer uit de vorige eeuw. Dus begonnen ze met plannen en het resultaat is echt bijzonder - een logeer-/studeerkamer met nog voldoende woonruimte over.

Zo zag de logeerkamer er voor de transformatie uit: kaal en redelijk fantasieloos. Bovendien wilde het koppel altijd al een kleine studeerkamer hebben. Het was dus hoog tijd voor iets nieuws.

Imgur

Na enig brainstormen ontwikkelden ze dit geweldige ontwerp: een platform, waarop een werkplek kon worden gebouwd. En het bed kon dan netjes onder de werkplek worden opgeborgen - hoe praktisch!

Imgur

Het gezin had met het idee gespeeld om een stapelbed in de kamer te plaatsen om zo de ruimte efficiënter te kunnen gebruiken. Maar omdat de ouders van het stel wel eens bleven slapen - en ze niet meer van die behendige klimmers zijn - leek het idee van een platformbed de perfecte oplossing. Dus toen het besluit eenmaal was genomen, gingen ze direct aan de slag!

Imgur

Een belangrijke stap in het proces was ervoor zorgen dat het bouwsel goed tegen de muur bevestigd was. Tijd in deze fase investeren was het echt waard, om te zorgen dat alles veilig was gemonteerd en vastgenageld zodat het permanent op zijn plek zou blijven.

Imgur

Toen kwamen de houten planken van de bouwmarkt. Het halve werk van elk doe-het-zelfproject is het juiste gereedschap. Gelukkig had dit koppel het meeste gereedschap dat ze nodig hadden in de kelder liggen. De rest konden ze van vrienden en familie lenen. 

Imgur

Het geraamte werd gemonteerd en verstevigd.

Imgur

Toen kwamen de dwarsbalken. Vergelijkbaar met een lattenbodem, maar wat robuuster.

Imgur

Imgur

Hier kun je al zien welke richting het idee ingaat. Het bed vormt echt het middelpunt van het werk.

Imgur

Af en toe moest er een schroef de houten vloer in worden geboord om te zorgen dat het geraamte stevig vast stond. 

Imgur

Het moment van de waarheid: als dat kleine bubbeltje in de waterpas aangeeft dat alles goed horizontaal staat, precies zoals het hoort.

Imgur

Nu kon het beplaten met professionele platen aanvangen. Ze begonnen met het uitschuifbed (lade).

Imgur

Zo zag het er vanaf de andere kant uit.

Imgur

Er werden twee handvaten bevestigd, zodat het bed moeiteloos tevoorschijn kon worden gehaald.

Imgur

Beplating klaar! Verder werd de bovenkant met 20 mm dikke multiplexplaten bedekt.

Imgur

Hier kwamen uiteindelijk de treden om het platform op te komen. Ze zijn wellicht een beetje aan de steile kant, maar ze dienen hun doel. Alles leek volgens plan te gaan!

Imgur

Imgur

Geluidsisolatie was ook een must! Maar het leggen van de vellen over het platform heen was echt geen pretje. Bij het bijstellen - zodat de vier hoeken bedekt zouden zijn - kwamen er overal kreuken en vouwen in, waardoor het wel even duurde voordat ze de vellen netjes glad hadden.

Imgur

Aan de positieve kant: het leggen van het laminaat was echt snel en pijnloos. Een nette en betaalbare oplossing. 

Imgur

Niet alleen het laminaat ziet er indrukwekkend uit; deze nieuwe werkplek heeft zelfs plinten, waarmee het netjes is afgewerkt.

Imgur

Imgur

De hoeken en randen hadden ook een nette afwerking nodig. Een beetje hout voldeed prachtig aan deze behoefte.

Imgur

Tot slot kon de laatste hand worden gelegd aan de algehele esthetische kwaliteit van het platform: eerst de grondlaag, die goed moest drogen.

Imgur

Toen kwam de eerste laag verf. Op de één of andere manier werkt wit altijd goed. Tijdloos en elegant.

Imgur

Toen de tweede laag. Daarna nog één laatste laag en natuurlijk mocht de lade niet worden overgeslagen.

Imgur

Ziezo. De verfkwast en -roller konden worden weggeborgen. Alles schitterde met een nieuwe glans.

Imgur

Er miste slechts één ding: het meubilair en de inrichting. 

Imgur

De eerste test was het matras. Resultaat: het past perfect! Zelfs met een splinternieuwe en ogenschijnlijk zwaar matras met binnenvering. Klein nadeel: het beddengoed en de kussens moeten ergens anders worden opgeborgen. Maar dat is geen ernstig probleem.

Imgur

En hier is het aanblik vanaf de andere kant van de kamer. Wat een transformatie, hè? Maar toen kwam het grote moment: tijd om het bed uit te testen!

Imgur

Zodra de lade is uitgeschoven, is deze studeerkamer op magische wijze tot slaapkamer omgetoverd. Ziet dat er niet uitnodigend uit?

Imgur

Mission accomplished, zou ik zeggen!

Imgur

Het is altijd leuk om een glimp te krijgen van een ander zijn woonsituatie. En als het eindresultaat zo mooi is als dit, dan helpt het zeker voor de inspiratie!

Reacties

Ook interessant