Doe-het-zelf-idee: Vader bouwt super handig bed uit keukenkastjes

IKEA meubilair is best praktisch, heeft een tijdloze stijl en is relatief betaalbaar. Het probleem is dat het zo'n beetje 100% herkenbaar is. Dus als je niet wilt dat je huis eruit ziet als een IKEA catalogus, moet je een beetje inventief zijn. Net als Chris Heider. Chris lukte het om een fijn, groot bed te bouwen met keukenmeubilair van de Zweedse gigant. Bovendien is er zelfs veel opslagruimte! Hier zijn een paar foto's van zijn creatie, stap voor stap:

Chris Heider en zijn gezin hebben niet zoveel ruimte in hun appartement. En ze hebben ook niet eindeloos geld om uit te geven. Daarom wilden ze een goedkope oplossing vinden voor hun slaapruimte waar ze ook opslagruimte mee zouden hebben. Zo gezegd, zo gedaan!

Youtube/Chris Heider

Elk project begint met een plan. Zo wist Chris precies was hij wilde kopen bij Ikea. Het enige dat hij nodig had was 7 kastjes van verschillende afmetingen. Inclusief het extra materiaal kostte de constructie ongeveer 480 dollar (ca. 435 euro).

Youtube/Chris Heider

De eerste stap was het in elkaar zetten van de kastjes. Chris vind dit gemakkelijk, aangezien het principe altijd hetzelfde is en eenvoudig.

Youtube/Chris Heider

Toen moest hij de kastjes neerzetten zoals hij in zijn plan had uitgedacht. 

Youtube/Chris Heider

De kastje werden stabiel gehouden met houtklemmen en dan aan elkaar geschroefd met één schroef aan de voorzijde en ééntje aan de achterzijde. 

Youtube/Chris Heider

Om het bedframe aan elkaar te monteren, kreeg hij hulp van zijn dochter. Ze bevestigden het hout aan de muur, samen met een dwarsbalk voor versteviging. 

Youtube/Chris Heider

Toen schroefde Chris houten planken met tussenafstanden overdwars over het frame. Deze fungeren als een lattenbodem voor...

Youtube/Chris Heider

...het matras. Deze had hij nog van zijn oude bed, aangezien het nog in goede staat verkeerde. Dus daar maakte hij geen extra kosten mee.

Youtube/Chris Heider

Chris dacht er zelfs aan om een licht te monteren, zodat de opslagruimte onder het bed gemakkelijk kon worden gebruikt.

Youtube/Chris Heider

Zo ziet het eindresultaat eruit. En welke kandidaat probeerde als eerste het comfort uit? Inderdaad, zijn brutale kleine little dachshund. Hij ziet er erg tevreden uit met zijn nieuwe speelhoek!

Youtube/Chris Heider

Deze video laat alles nog eens stap voor stap zien:

Deze grote slaapruimte vraagt gewoon om groepsknuffels, toch? Nadat je een verhaaltje voor het slapengaan hebt gelezen aan de kids, kun je net zo goed gewoon blijven en samen in slaap vallen. En de kastjes onder het bed bieden genoeg ruimte voor al je spullen. Briljant!

Deel dit geweldige bouw-idee met al je vrienden. Wie wilt er nu niet zo'n gave loungeruimte?

Reacties

Ook interessant