Zo tover je een garde om tot hoofdmassagespin

Wellicht heb je wel eens zo’n merkwaardig ding gezien of zelfs al een keertje gebruikt. Ze zien er een beetje uit als een spin met zachte puntjes aan het uiteinde van de pootjes. Maar in tegenstelling tot spinnen, houden mensen er gewoonlijk juist van als deze dingen over hun gevoelige hoofdhuid "kruipen".

 

Elk puntje maakt contact met miljoenen zenuwuiteinden en het resultaat is een heerlijk gevoel van welzijn (sommige mensen beschrijven het zelfs als "orgasmisch"). Deze hoofdmassage-instrumenten kun je in de winkel kopen maar, als je geld wilt besparen kun je er in slechts vijf minuten zelf eentje maken...

Je hebt nodig: 

  • goedkope garde
  • kniptang
  • sterke lijm

Zo ga je te werk: 

Knip eerst alle metalen draden van je garde met de kniptang door om verschillende lengtes te krijgen. Het idee is dat je "spinnenpoten" creëert waarbij je een paar lange poten en een paar kortere poten hebt, zodat het gehele oppervlak van je hoofd gemasseerd kan worden.

Instagram/julias.diy

Spreid de draden van de garde met je handen uit.

Instagram/julias.diy

Gebruik een tang om de metalen draden in een vloeiende gebogen vorm te buigen.

Instagram/julias.diy

Knijp nu een beetje lijm uit op een vel papier.

Instagram/julias.diy

Doop de uiteinden van de steeltjes in de lijm om ronde, dikke balletjes te vormen.

Instagram/julias.diy

Laat een paar uur drogen.

Instagram/julias.diy

En nu de laatste stap: de grote test! Je kunt het zelf uitproberen, maar het is veel leuker om het op je vrienden uit te testen en toe te kijken hoe ze ervan moeten glimlachen, grinniken en zuchten van verlichting terwijl jij hun hoofd met je nieuwe creatie masseert.

Instagram/julias.diy

In deze video kun je alle stappen bekijken en een aantal reacties op dit zinnenprikkelende instrument zien…

Hoofdmassages voelen niet alleen goed aan, maar ze zijn ook fantastisch voor je gezondheid. Ze kunnen haargroei stimuleren en de afscheiding van hormonen die belangrijk zijn voor een goede stressbeheersing bevorderen. Dus waarom niet je eigen hoofdmassage-instrument maken? Het kost maar een paar minuten werk en kan super leuk zijn om met je vrienden uit te proberen. Je kunt er zelfs een spelletje van maken: kijken hoelang iedereen zijn gezicht in de plooi kan houden terwijl deze "spin" over hun hoofd kruipt. Hoelang zou jij het volhouden, denk je?

 

Reacties

Ook interessant