Beestachtig lekker en ook nog eens gezond: Snelle hondenkoekjes die je zelf thuis maakt

Eén van de leukste dingen aan koekjes bakken is je verheugen op het eindresultaat. Terwijl de verleidelijke geur uit de oven komt, loopt het water niet alleen óns in de mond. Je weet dat je hond ook droomt van chocolate chips, brokken pindakaas en havermout met rozijn.

Maar natuurlijk — jammer, gemeen en oneerlijk genoeg — zijn onze koekjes-ingrediënten helemaal niet goed voor onze trouwe viervoeters. Chocolade, noten, rozijnen, suiker, boter, noem maar op: God verhoede dat je hond hier zijn tanden in zet. 

Maar met dit super simpele recept kun je Rex verrassen met zijn eigen koekjes! En ze zijn niet alleen lekker voor honden, maar volledig veilig en gezond voor mensen. Kinderen zullen het ook leuk vinden om ze te maken.

Je hebt nodig (voor één bakplaat):

  • 350 gr. volkorenmeel
  • 60 gr. maïsmeel
  • 3 wortels
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 40 ml plantaardige olie
  • 120 ml water
  • koekjessteker (in de vorm van een kluif, bijvoorbeeld)

Zo maak je ze:

Mix het volkorenmeel met het maïsmeel in een grote kom.

Schil of schrob de wortels dan grondig, snijd de uiteinden af en hak ze fijn. Pel dan de banaan en snijd het in kleine stukjes. Voeg beide toe aan de meelmix.

Breek tot slot een ei in de kom en giet er de olie en het water bij.

Blend de ingrediënten met een elektrische handmixer samen tot je een dikke deegbal hebt.

Ervaren bakkers zullen weten wat ze vervolgens te doen staat: wat meel over een schoon oppervlak strooien en dan de deeg gelijkmatig uitrollen met een deegroller of met je handpalmen aandrukken.

Neem dan de koekjessteker en druk zoveel mogelijk koekjes uit het deeg als je kunt en leg ze op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat.

Bak deze eenvoudige koekjes 35 minuten bij 175 °C.

En klaar is kees!

Maar nadat je ze uit de oven hebt gehaald, kijk dan uit dat je de plaat niet binnen handbereik van je viervoetige vriend achterlaat, aangezien de koekjes eerst moeten afkoelen. Bovendien wil je vast niet dat ze binnen de eerste drie minuten meteen weggewerkt worden.

Bekijk de video om het hele proces te zien — plus feedback op het recept van onze in-house honden dachshund Rosie en golden retriever Bella:

Zodra je de geur van deze koekjes in de oven ruikt, weet je dat deze gezonde lekkernijen elke in de winkel gekochte smaakmaker compleet overbodig maken. Het enige dat je nog rest is proberen zelf de verleiding te weerstaan ze op te eten!

Reacties

Ook interessant