Nuttig: 11 fantastische tips voor hondeneigenaren

Zoals mensen met honden weten, houden de schattige viervoeters ons scherp — en worden we soms een beetje gek van ze. Maar het is de moeite waard, volgens de meeste baasjes ten minste. Om het leven met je trouwe vriend wat gemakkelijker te maken, kun je altijd deze slimme tips in acht nemen.

1. Natuurlijk anti-teekmiddel

In plaats van de gebruikelijke zware chemicaliën, kun je je hond met essentiële oliën beschermen tegen vlooien en teken. 

Een mix van citroengras, rozemarijn, eucalyptus en cederhout biedt een uitstekend alternatief: de geur houdt kleine plagen op afstand.

Gemeiner Holzbock (Zecke), vollgesaugt

2. Babypoeder tegen klitten

Als je viervoeter lang haar heeft dat soms in de klit raakt, kun je het gemakkelijker weer los kammen als je het eerst met een beetje babypoeder losmaakt.

3. Rubber handschoenen om overtollig haar te verwijderen

Met een harige hond zul je misschien wel merken dat je veel te snel door je kledingrollers gaat, vooral na het ontharen van het meubilair. Bovendien kan het borstelen van je hond ook lastiger zijn. Maar rubber handschoenen zijn erg effectief als het aankomt op het ontharen van de bekleding. Als het droog niet werkt, probeer dan met natte handschoenen. Het haar wordt op magische wijze door de handschoenen aangetrokken! (oftewel door de statische lading.)

pint1

4. Lakens voor het hondenbed

Als je de mand van je hond in een kussensloop wikkelt of, voor grotere honden, in een dekbedovertrek, is het veel makkelijker schoon te maken. Je hoeft dan per slot van rekening — net als bij je eigen bed — alleen de hoes eraf te trekken en te wassen!

5. Tupperware voor hondenvoer

Vul een tupperwarebakje (of andere voorraadpot) met het droogvoer van je hond en het is gemakkelijker en sneller uit te scheppen dan als je het in die gigantische zak laat zitten. Als je een pitcher gebruikt, hoef je niet eens te scheppen! De brokjes blijven zo ook droger en verser, waar Fikkie dan weer veel blijer mee zal zijn.  

pint1

6. Badmuts voor baden

Trek je hond een badmuts aan als je hem of haar in bad stopt om te voorkomen dat er sop in hun ogen of oren komt. (En maak er vooral een foto van!)

pint1

7. Bakpoeder en azijn voor ongelukjes

Als je hond zijn boodschap op het tapijt doet, kun je bakpoeder en azijn gebruiken om van de geur af te komen. Veeg alles op met een doek en spuit de plek dan in met een mix van beide keukenmiddeltjes. Laat tien minuten inwerken en dep het dan met keukenpapier.

Strooi nu nog een beetje meer bakpoeder op de plek en haal er, nadat het is gedroogd, de stofzuiger overheen. Je hond blijft niet alleen weg van die plek (ze haten bakpoeder), maar de geur is hiermee ook verwijderd.

pint1

8. Lavendel voor nervositeit

Doe een paar druppels lavendelolie op de halsband van je hond om hem of haar te kalmeren nadat ze angstig of gestrest zijn geraakt.

9. Peterselie voor slechte adem

Een klein beetje peterselie in hun eten zal de slechte adem merkbaar verminderen.

10. Tandpasta op een speeltje

Als je hond het niet toelaat dat je zijn of haar tanden poetst, smeer dan een beetje tandpasta op hun favoriete kauwspeeltje. Zo hebben ze niet eens door dat hun tanden gepoetst worden terwijl ze spelen.

11. Een tennisbal in de etensbak

Om te voorkomen dat honden hun maaltijd in één ruk opeten, plaats je een tennisbal in het midden van de etensbak. Zo worden ze net genoeg afgeremd om ongezond schrokken tegen te gaan.

pint1

Deze eenvoudige trucs helpen niet alleen jou, maar ook je hond. Probeer ze uit en deel je favorieten! 

Bron:

shareably

Reacties

Ook interessant