Hoe je handen je persoonlijkheid verraden

Wat zouden we zonder onze handen moeten? We gebruiken ze constant om te communiceren, dingen op te pakken — onze opponeerbare duimen maken per slot van rekening het cruciale verschil tussen ons primaten en (de meeste) andere dieren.

Een compleet buitenproportioneel percentage aan neuronen in onze hersenen zijn gericht op handbewegingen en niet alleen sinds de uitvinding van de smartphone. Onze handen zijn altijd al ontzettend belangrijk geweest. Maar wie had gedacht dat je je karakter zou kunnen voorspellen aan de hand van de grootte en vorm van je hand? 

Om je hand in de juiste categorie te plaatsen, buig je je arm tot een hoek van 45 graden en plaats je de duim van je tegenovergelegen hand aan de binnenkant van je elleboog. Strek dan je hand uit en kijk of je middelvinger tot aan je pols komt. Als hij lang genoeg is, heb je grote handen. Nu kun je ontdekken wat dat over je persoonlijkheid zegt.

 

Kleine handen

Het lukte je niet om je pols met je middelvinger aan te raken? Dan heb je kleine handen. Je houdt van vrijheid en avontuur. Ook al veroorzaken deze eigenschappen soms wel eens moeilijkheden voor je, je vindt altijd wel een oplossing voor je problemen en brengt jezelf weer terug op de juiste koers. In relaties houd je ervan om een beetje de "drama queen" uit te hangen om meer aandacht van je partner te krijgen. 

Grote handen

Je middelvinger kwam tot aan je pols? Dan ben je gezegend met grote handen. Dat betekent dat je een perfectionist bent in hart en nieren. Wat je ook doet, je zorgt er nauwkeurig voor dat je het juist aanpakt en benadrukt het belang van zelfs de kleinste details. Je bezorgt het resultaat niet voordat alles klaar en perfect is. Maar je kunt tegelijkertijd ook erg gevoelig zijn en bent vaak een beetje lichtgeraakt als je kritiek ontvangt. 

Het is echter niet alleen de grootte, maar ook de vorm van je hand die iets onthult over wie je bent. Zijn jouw handen vierkant of meer langgerekt?

Pixabay

Vierkante handen

Je bent bovenal van de logische redenatie. Wiskunde was waarschijnlijk je lievelingsvak op school. Je bent meer een denker en hebt niet altijd aandacht voor je intuïtie, aangezien je de voorkeur geeft aan een rationele overweging van voors en tegens.

Langgerekte handen

Jij volgt het liefst je buikgevoel als het op beslissingen aankomt. Zelfs als alle feiten in één richting lijken te wijzen, zou je toch voor de andere richting kunnen kiezen als je intuïtie dat zo aangeeft.

Als je eenmaal doorhebt hoeveel je kunt ontdekken, zie je hoezeer het de moeite waard is om je handen eens wat nader te inspecteren — en de handen van de mensen om je heen. Ze onthullen meer over ons dan we misschien zelfs zouden willen toegeven! 

Bron:

davidwolfe

Reacties

Ook interessant