Gemakkelijke methodes om fruit en groenten te snijden

Of je nu zin hebt in een kiwi of graag wat prei wilt roerbakken, er zijn een aantal trucs die het proces een stuk makkelijker maken. Hier zijn wat tips om je verse vruchten en groenten efficiënt te pellen en snijden zonder er een boeltje van te maken...

 

1. Mandarijn

Sommige mandarijnen en clementines kunnen best lastig te pellen zijn. Om dit probleem op te lossen gebruik je een injectiespuit om water in het midden van het fruit te injecteren. Als je nu probeert te pellen, valt de schil er bijna helemaal vanzelf af!

Deze video toont hoe je te werk gaat:

2. Kiwi

Om een kiwi te schillen kun je het topje eraf snijden en dan een lepel gebruiken om de schil van de binnenkant te verwijderen.

 

Nu is het super makkelijk om de kiwi voor een fruitsalade in stukjes te hakken!

 

3. Mango

Dit is een handige manier om mango in stukjes te snijden: snijd de twee grote plakken aan weerskanten van de pit af en schraap daarna de pit met een mes. Nu kun je de grote plakken in blokjes snijden.

 

4. Prei

Een snelle en efficiënte manier om een prei te snijden is om het in de lengte door vieren te snijden en dan in kleine stukjes te hakken.

 

Deze korte video toont een aantal technieken voor het bereiden van asperges, kerstomaatjes, uien, bloemkool, paprika's, knoflook en sla:

 

Wist je dat alleen het witte deel van asperges verwijderd hoeft te worden? De rest kan allemaal worden gegeten!

Deze geweldige tips helpen je veel tijd en energie besparen in de keuken. Veel hakplezier!

Bron:

Youtube

Reacties

Ook interessant