Geef dieven geen kans: Met twee glazen maak je snel een alarmsysteem

Heb je in een hotel of vakantieappartement (of misschien zelfs thuis) ooit het knagende gevoel gehad dat je niet volledig veilig bent? Soms is het een gammele deur die niet helemaal goed dicht lijkt te kunnen, en soms zijn het wellicht geluiden uit het gebouw of van de straat die je niet kunt identificeren.

Het laatste wat je wilt is dat een inbreker 's nachts binnensluipt, terwijl jij vast ligt te slapen in je bed. Welnu, de volgende keer dat je je ongemakkelijk voelt en er niet gerust op bent om zo onbeschermd af te taaien naar dromenland, overweeg dan deze gemakkelijke, handig truc.

Eerst plaats je één glas over de deurklink of -knop en een tweede erbovenop. Gebruik een glas dat groot genoeg is en werkt voor de deurkruk in kwestie.

Zodra er nu iemand probeert de deur open te maken, vallen beide glazen op de grond. Het lawaai zal niet alleen jou wekken, maar ook de meeste indringers afschrikken!

De voordelen van dit alarmsysteem spreken voor zich: glazen zijn altijd beschikbaar — of je nu in een hotel bent of ergens anders. Het is bovendien gemakkelijk te regelen en zeer effectief. Het enige nadeel is: als iemand de deur opendoet, zit je wel met veel glasscherven op de vloer en twee glazen minder... Maar als je bedenkt wat een inbreker allemaal zou kunnen uitspoken, klinkt dat in vergelijking toch niet zo heel erg!

Bron:

teepr

Reacties

Ook interessant