Stel je mooiste foto's met deze fototafel perfect ten toon

Je allerdierbaarste herinneringen, op de gevoelige plaat vastgelegd, hang je het beste op aan de muur. Maar je hoeft je niet altijd tot deze plek te beperken om je kiekjes ten toon te stellen. Het maakt veel meer indruk als je hier nieuwe manieren voor vindt. En daar hoort deze geniale fototafel ook bij, waarop je een hele berg van je lievelingsfoto's kwijt kunt.

Je hebt nodig:

Zo maak je het:

Leg de gekozen foto's zo op de tafel neer dat de hele oppervlakte bedekt is.

Zodra je tevreden bent met de compositie, knip je de delen van de foto's af die voorbij de rand uitsteken en wel zo dat het tafelblad weer een perfecte vierkante vorm krijgt.

Dan haal je er één foto vanaf, bestrijkt eerst het tafelblad eronder met servettenlijm, legt de foto op zijn gelijmde plek terug en bestrijk ook nog de bovenkant van de foto. Zo ga je plaatje voor plaatje te werk. Als je met alle afbeeldingen klaar bent, laat je alles 4 uur drogen voordat je met de volgende stap verder gaat.

Bedek vervolgens de hele werkplek onder de tafel goed met krantenpapier of folie om knoeien te voorkomen. Nu mix je ongeveer 150 ml giethars precies volgens de instructies van de fabrikant en giet de volledige vloeistof in het midden van de tafel. Met behulp van een spatel verdeel je het goedje over het hele oppervlak tot aan de randen van de tafel. Als er wat van het spul naar beneden druipt, kun je het achteraf nog wegvegen.

Na een droogtijd van 24 uur bevinden je beelden zich onder een nette, glanzende laag die ze beschermt tegen de tand des tijds evenals tegen vlekken. 

Als je er graag nog iets opvallenders van maakt, kun je ook nog glitter door de vloeibare giethars mengen. Bovendien hoef je niet alleen met foto's te werken. Ook een mooie landkaart of een poster kan zo worden vereeuwigd.

Reacties

Ook interessant