Draag je dierbaren bij je — met foto's van hen in je sieraden

Alweer geen idee wat je je dierbaren als cadeau kunt geven voor hun verjaardag?

En zit het geheugen van je camera al barstensvol?

Dan is dit de ideale gelegenheid: maak sieraden van je foto's. Je kunt bijna geen beter cadeau vinden!

Je hebt nodig:

Zo maak je ze:

Print de foto's die je hebt uitgekozen verkleind uit en knip ze uit zodat ze in de mal passen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je de plaatjes in de gietvorm leggen om de grootte uit te testen. Nu mix je de giethars precies zoals de fabrikant dat aanbeveelt. 

YouTube/LittleWindowsResin

Vul je uitgekozen vorm met giethars en plaats er de foto's bovenop met het plaatje aan de bovenzijde. Neem nu een ijsstokje en druk zachtjes het plaatje naar de bodem van de mal zodat het volledig met giethars is bedekt. Wacht nu tot ze verharden.

YouTube/LittleWindowsResin

Om ze uit de gietvorm te krijgen, draai en wring je voorzichtig de vormpjes en tik je aan de achterzijde van elk vormpje.

YouTube/LittleWindowsResin

Gebruik een schaar om scherpe randen weg te knippen: het ziet er beter uit en maakt dat het zachter op de huid aanvoelt.

YouTube/LittleWindowsResin

Om de juiste lengte te vinden voor een armband of ketting gebruik je een strookje papier om je pols of hals om te meten wat je nodig hebt. Daarna kun je de mini-foto's sorteren — en de plaatjes die dit keer niet passen, kun je later weer voor iets anders gebruiken.

YouTube/LittleWindowsResin

Om de plaatjes aan elkaar te verbinden, neem je een handboor en boor je twee gaatjes in elk steentje - één gaatje per kant. De gaatjes zouden groot genoeg moeten zijn voor de metalen verbindingsstukken die je gaat gebruiken.

YouTube/LittleWindowsResin

Rijg nu een verbindingsstukje door één gaatje, bevestig er met je tang een ring aan vast en draai de eindjes van de ring dicht. Nadat je hetzelfde hebt gedaan met een andere foto, maak je de ringen aan elkaar vast voordat je ze dicht draait. Herhaal totdat je jouw gewenste lengte hebt.

YouTube/LittleWindowsResin

Tot slot bevestig je de twee delen van de sluiting aan elk uiteinde van de fotoketting.

YouTube/LittleWindowsResin

En dan heb je een heel persoonlijk cadeau om te geven aan iemand die jou dierbaar is.

YouTube/LittleWindowsResin

Het uitkiezen van de foto's kan heel veel plezier opleveren, of het nu kiekjes zijn van je vorige vakantie of historische foto's uit een oud familiealbum.

YouTube/LittleWindowsResin

Het mooie is dat het net zo persoonlijk en individueel kan worden als je maar wilt.

YouTube/LittleWindowsResin

Sommige foto's passen beter bij de ene of juist de andere gietvorm. Probeer dus verschillende vormpjes uit.

YouTube/LittleWindowsResin

Een grondig instructiefilmpje, met een aantal behulpzame details, vind je hier:

Met zo'n cadeautje zul je zeker bij het uitpakken een glimlach zien verschijnen. Wie draagt er per slot van rekening nu niet graag hun favoriete herinneringen en dierbaren bij zich?

Bron:

YouTube

Reacties

Ook interessant