Deze flessentrucs maken recyclen super leuk!

Weet je die tijd nog dat we echt alles in de prullenbak gooiden en alles ergens op een onbekende stortplaats ver weg belandde? Gelukkig zijn we de laatste decennia steeds bewuster geworden — papier, glas en plastic verpakkingen worden nu vaak gerecycled en gebruikt om nieuwe producten te maken. Plastic flessen zijn een goed voorbeeld van materiaal die goed te recyclen is, dus ze in de recyclebak gooien in plaats van de prullenbak is echt beter voor het milieu. Maar waarom zou je het recyclegedeelte niet gewoon alvast thuis doen en al dat extra werk en energie besparen? Hier zijn vijf handige manieren om plastic flessen thuis te hergebruiken...

1.

Snijd een fles doormidden, maak de snijrand glad met een strijkijzer en je hebt een handige pennenhouder.

2.

Het bovenste gedeelte van de fles, inclusief de dop, werkt goed als dispenser voor droge goederen in zakjes. 

3.

Geweldig voor kamperen: met een paar precieze sneden kun je een waterfles omtoveren tot een mok.

4.

Houd je planten in leven terwijl je op vakantie bent met een zelfwaterende plantenpot, gemaakt van... Jawel, je raadt het al: een plastic fles!

5.

Met een trechtervormig gat in de dop wordt een plastic fles een handige knijpfles voor ahornsiroop, ketchup, mosterd...

Het is natuurlijk altijd beter om überhaupt geen plastic flessen te gebruiken en voor alternatieven te kiezen, zoals glazen flessen of je eigen drinkfles. Maar als je dan toch plastic flessen hebt liggen, verdienen ze zeker een tweede kans! Probeer het zelf uit en ontdek welke uitvindingen je zelf nog bedenkt.

Reacties

Ook interessant