20 fantastische toepassingen voor een eenzame sok

Iedereen kent het bizarre fenomeen van je sokken in de was kwijtraken. (Of is het in de wasmand, of ergens anders in het huis tussen het uittrekken en het fris en schoon uit de droger halen in... Waar verdwijnen die sokken nu toch naartoe? )

Na een tijdje weet je gewoon niet meer wat je moet doen met die ene, eenzame sok. De meesten van ons zijn dan wel klaar met dat paar. Je kunt niet veel doen met de helft van een set sokken. Maar eenzame sokjes zijn niet zo nutteloos als je misschien denkt. Er zijn veel manieren waarop je ze kan gebruiken en ze een nieuw doel en zin in het leven geven. (Ze zullen je er dankbaar voor zijn, arme stakkers.) Hier zijn 20 voorbeelden:

Sock

1. Als deodorant voor je schoenen
Vul twee oude, eenzame sokjes met natriumbicarbonaat of gemalen koffie en laat ze een nachtje in je stinkschoenen zitten. De volgende ochtend zullen ze alle onaangename geurtjes hebben geabsorbeerd en heb je een fijn, fris gevoel helemaal tot aan je tenen. 

2. Tegen verbranden
Op hele warme dagen kan het metaal in de auto zo ontzettend heet worden dat je je eraan kunt verbranden — aan je gordelslot, bijvoorbeeld. Maar dat kun je gemakkelijk vermijden door er een sok overheen te trekken. Past perfect!

Safety

3. Als koud kompres

Als je je bezeert of gestoken wordt door een bijzonder gemeen insect, is het belangrijk om de zwelling te koelen met een ijskompres of een koud kompres. Maar die moet je niet direct op je huid plaatsen. Als je het kompres in een oude sok schuift, heb je de perfecte laag om je huid te beschermen tegen bevriezing, terwijl je het heilzame koelende effect behoudt.

4. Als isolatie voor je drankje
Schuif je koude (of warme) drankje in een sok en het behoudt zijn temperatuur langer!

5. Als unieke telefoonhoes
Aangezien sokken in elke kleur, textuur en grootte beschikbaar zijn, kun je er vaak eentje vinden die het goed doet als een leuke, individuele hoes voor je mobieltje. Het kost niets en beschermt je toestel tegen deuken en krasjes.

6. Als inpakmateriaal
De volgende keer dat je iemand een fles wijn geeft, kan je er een extra persoonlijke draai aan geven: pak het in met een mooie sok (of, als je de ontvanger niet zo mag, een oude gymsok). Daar wordt het net wat bijzonderder van.

Monkey wine sock appears at the @awesomenyc trustee meeting

7. Als dekselopener
Als je een sok over een bijzonder hardnekkige deksel plaatst, kun je beter grip krijgen. Je zult versteld staan van hoe snel de deksel of schroefdop eraf komt.

8. Als vloerbescherming
Als je meubilair over een mooie vloer verplaatst, kan je oude sokken over de poten van stoelen, tafels, kasten en banken schuiven. Zo vermijd je dat je de vloer krast en het is gemakkelijker om beweging in de meubels te krijgen.

9. Als sieradendoosjes
Niet alleen om te reizen: je kunt enkele sokken gebruiken om je sieraden in op te ruimen en te bewaren als je ze niet draagt. Ze zijn daarmee netjes opgeruimd en tegelijk beschermd. Plus een kleine bonus: als er wel iemand inbreekt, zijn je sokken waarschijnlijk wel de laatste plek waar ze naar waardevolle bezittingen zoeken. 

10. Als slaapmasker
Een gemiddelde sok heeft toevallig de perfecte afmeting voor een slaapmasker. Je hoeft alleen een elastieke band of een eenvoudig lint aan de tenenkant te naaien en dan het andere uiteinde aan de opening van de sok te bevestigen. Klaar is kees! Je kunt de sok ook met rijst of lijnzaad vullen — plus wat lavendel, kamille of andere ontspannende kruiden — en dan de opening dichtnaaien.

Youtube/QuiltersWorkshop

11. Als geïmproviseerde vachtborstel voor je huisdier
Bij de overgang van de winter naar de zomer raken huisdieren heel veel haren kwijt. Als je ze niet borstelt, laten ze hun prachtige vacht in het hele huis achter. Maar als je geen borstel bij de hand hebt, kun je ook gewoon een oude sok gebruiken. Je glijdt het over je hand, maakt het een beetje vochtig en wrijft ermee over de vacht van je huisdier tot je het meeste overtollige haar eraf hebt.

12. Als kattenspeeltje
Over huisdieren gesproken, katten houden van dingen achterna zitten en vangen. Maak aan een stok een touwtje vast en bevestig aan het andere uiteinde van het touwtje aan je eenzame sok. Om er nog een schepje bovenop te doen, kan je de sok met kattenkruid vullen. Of je kan de sok in reepjes knippen om er nog meer speelplezier aan toe te voegen.

Gray kitten playing with lure toy 11

13. Als schoenborstel
Een oude sok is perfect voor het oppoetsen van schoenen. Doe de sok om je hand, smeer er een beetje schoenenpoets op en ga aan de slag! Bovendien kun je ook nog eens voorzichtig en precies te werk gaan en kom je gemakkelijk in alle hoekjes.

14. Tegen een piepend bed
Als je bedframe piept, probeer er dan eens een sok in te doen — ga direct naar de bron van het irritante geluid en geniet eindelijk van je welverdiende nachtrust.

another: headboard as mantle

15. Als bordenwisser
Sokken zijn geweldige krijtwissers en je kan ze gewoon afspoelen en oneindig blijven gebruiken. 

16. Als kinderspeelgoed
Kleurrijke sokken tover je om tot prachtig speelgoed: naai er een paar knoopjes op, stop er wat zachte wol in en houdt een poppenkastvoorstelling!

17. Als babyrammelaar
Als je een paar belletjes - of zelfs gewoon een paar grote bonen die bij elkaar klikkende geluiden maken - in een kleurrijke sok gooit en de opening dichtnaait, heb je een schattige babyrammelaar! 

18. Als hacky sack
Weet je de hacky sack nog? Dat waren kleine, gevulde stoffen balletjes waar je uren mee kon spelen, voetballen, trucjes leren en de zomeruurtjes doorkomen. Als je een sok vult met rijst, het in de vorm van een balletje drukt en de opening dichtnaait, heb je je eigen persoonlijke hacky sack voor jou en je vrienden. 

19. Als hoes voor bloempotten en vazen
Wellicht wil je van tijd tot tijd wat meer variatie onder je vazen en bloempotten. De sok is er alweer om je de oplossing te bieden: trek het van onder er overheen en je hebt een gloednieuw ontwerp voor de cactus op je bureau en welke andere plant je ook in huis hebt! 

20. Als kleding-patch
Kinderen zijn heel goed in gaatjes in hun kleding maken, vooral bij de knieën. Maar als het een goede broek is die nog wel even meegaat, kan het het waard zijn om het gat met een patch te bedekken. Je zielige, ouwe sok is daar perfect voor! Knip gewoon uit wat je nodig hebt en naai het over het gat heen. Je kunt er ook helemaal in opgaan en de kleine broek omtoveren tot een kleurrijk, uniek kledingstuk.

Dus gooi nooit meer die ene sok weg. Wie had gedacht dat het nog zo nuttig kon zijn? Probeer de trucs van deze lijst eens uit. Misschien kom je zelf ondertussen ook wel op een aantal nieuwe ideeën...

Reacties

Ook interessant